Винаги има нужда от медиатори, но този път си мисля,

...
Винаги има нужда от медиатори, но този път си мисля,
Коментари Харесай

Росен Плевнелиев: България е на ръба

Винаги има потребност от посредници, само че този път си мисля, че пристигна по-различно време – време разделно, време за виновни политици. От тази позиция аз съм оптимист, че има няколко доста тежки проблеми, които са толкоз наболели, че ще принудят политиците да вземат своите виновни решения. Това сподели президентът в интервала 2012-2017 година Росен Плевнелиев в предаването „ 120 минути “ по бТВ.

Той уточни, че при визитата си в Румъния немският канцлер Олаф Шолц е декларирал, че дава цялостната си поддръжка за участието на северната ни съседка в „ Шенген “, само че не е загатнал нито дума за България. „ Ако ни разделят от Румъния, знаете ли какво ще се случи? Мрежа откъм р. Дунав, мрежа със Сърбия и Турция. България ще е буферна зона за мигранти, външна страна, шовинизъм и популизъм “, регистрира Росен Плевнелиев.

В момента в Румъния има доста стратегически вложения, а в България няма нито една. „ Това би трябвало да споделя задоволително на тези политици, които изяснява, че мислят по какъв начин да върнат децата на България в страната. Това, което аз виждам, е нова вълна на приключване на деца от България, в случай че не засилим към еврозоната “, безапелационен беше той.

Росен Плевнелиев обърна внимание и на това, че общините ще страдат от неналичието на бюджет. Той е безапелационен, че страната ни се нуждае от правосъдна промяна, рационализация на страната, баланс в страната, „ Шенген “ и еврозоната.

Той прикани обединението ПП-ДБ за опит за съдружен кабинет. „ Правителство на малцинството е една егоистична форма на нищоправене още веднъж. Народът е споделил доста ясно: би трябвало да намерите обща формула. Задачата на политиците е да намерят решение “, съобщи той.

Според него ГЕРБ би трябвало изрично да заявят целите си и да заявят, че чакат поддръжка от останалите политически сили. „ Въпросът е има ли единодушие по тези цели. Очаквам, че виновните политически водачи ще се съберат и ще приказват за програмно държавно управление с политическа поддръжка “, разяснява Росен Плевнелиев.

По думите му президентът Румен Радев е направил всичко допустимо да отслаби и опълчи всички политически партии.
Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР