Винаги има ефект, дори и от временно затваряне. Видяхме, че

...
Винаги има ефект, дори и от временно затваряне. Видяхме, че
Коментари Харесай

Проф. Христова: Няма да има нужда от локдауни, ако сме по-разумни


„ Винаги има резултат , даже и от краткотрайно затваряне. Видяхме, че не можа доста да се понижи броят, само че се движи към 4000. Страхувам се, че това няма да е задоволително. Според мен това е мярка за принудително „ вкарване на разсъдък ност ”. Ако сме разсъдък ни, няма да има потребност от затваряне и ограничения те ще бъдат по-меки ”,  заяви проф. доктор Ива Христова - заместник-директор на Националния център за заразни и паразитни заболявания, в ефира на Нова телевизия.

Според нея, до момента в който хората не престават да неглижират вируса, ще се следи повишаване на бройки и ще са нужни строги ограничения. Тя е на мнение, че е доста значимо имунизирането да се случи оптимално бързо.

„ При всяка последваща вълна отчитаме все по-висок интензитет. Това главно се дължи на разновидности те на вируса. Той няма да спре да мутира. Сегашното повишаване се дължи на английския вариант , който циркулира на всички места. Този вид и идващите след него ни демонстрират, че вирусът е на стъпка пред нас. От нашите бързи реакции и задружни старания зависи ние да го настигнем, изпреварим и блокираме ”, счита проф. Христова.

Относно бразилския вариант , инфекционистът акцентира, че се следят доста случаи на наново заразяване. Според нея, в случай че той стартира да циркулира в България, ще се наложи да се прибегне до нови ваксини и наново имунизиране. Проф. Христова е на мнение, че в случай че манталитетът ни остане същия, ще се стигне и до четвърта вълна на вируса.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР