Винаги има дискусии относно часовете. Ако погледнем държавите, които са

...
Винаги има дискусии относно часовете. Ако погледнем държавите, които са
Коментари Харесай

1000 лв. - психологическата граница за кормуване

Винаги има полемики по отношение на часовете. Ако погледнем страните, които са в Европейски Съюз, статистиката демонстрира, че нормативът за практическото образование е към 30 часа. В Германия то е с най-вече часове - 36. С тези думи Ивайло Славков от СБА поддържа пред Нова телевизия нарастването на часовете за кормуване.
 Предлагат кандидат-шофьорите да се образоват и на автомагистрала
Предлагат кандидат-шофьорите да се образоват и на автомагистрала

Задължително шофиране в засилен трафик и при понижена видимост

" Като се върнем в годините обратно, ние сме минавали през много премеждия. 80- те години часовете бяха 36 . Имаше два вътрешни изпита - на осмия и на шестия час. За дамите, на полигона, се взимаха още 20 часа . Курсът беше три месеца и половина. Общо към 60 до 70 часа се получаваха за шофиране ", уточни Йонко Иванов от Съюза на преподавателите по авто-мото подготовка.

След 90-те години часовете са свалени на 25, а през 2010 година са увеличени още веднъж и стигат до 31 . Това оказва позитивно въздействие, съгласно Иванов. Сега обаче от позиция на обкръжаващата среда, експанзията в учебно заведение и неналичието на образование държанието на младите водачи е друго , разяснява Иванов.
 Предлагат 42 часа процедура за кандидат-шофьорите и 1000 лева курс
Предлагат 42 часа процедура за кандидат-шофьорите и 1000 лева курс

Компетентни ли са в ИААА да оферират инспекция на умения с виртуални обстановки

Той още веднъж настоя от АПИ за основаване на карта на пътнотранспортните нарушавания , тъй че новите водачи да бъдат обучавани и съгласно местата, на които са станали тежки произшествия.

Според Ивайло Славков понятието цена е размито.

" Хиляда лв. е психическата граница. За някои са малко, само че за други повече. Понятието цена е размито. Важни са трудът, който се поставя и качеството на образование ", разясни Ивайло Славков.

Йонко Иванов обаче сложи въпроса за какво родителите на млади водачи не зачитат какви са сумите , изплащани при ПТП. Той акцентира, че 20% от злополуките у нас са породени от млади водачи на коли.
 Шофьорските курсове нарастват внезапно
Шофьорските курсове нарастват внезапно

В сряда ще бъде гласувано наложителните часове по кормуване за бъдещите водачи да се усилят от 31 на 45
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР