Винаги е време за дълги срещи с приятелки, много смях

...
Винаги е време за дълги срещи с приятелки, много смях
Коментари Харесай

11 вечни филма за женското приятелство

Винаги е време за дълги срещи с приятелки, доста смях и мемоари за тези истории, които всички имаме – щури, занимателни и неповторими – изцяло почтени да бъдат сюжет за филм. Всъщност филмите за женското другарство са едни от най-хубавите в историята на киното и всяка от нас сигурно си има най-малко една обичана киноистория, която постоянно я кара да плаче или да се смее. А най-често – и двете. Избрахме 11 кино лентата, които сме гледали и обичаме, тъй че сигурно си заслужават, а вие може да допълните листата съгласно усета и настроението си.

 

" Телма и Луиз " /Thelma and Louise  – един от най-великите филми за женското другарство, с присъединяване на незабравимите Сюзън Сарандън и Джина Дейвис. Две приятелки, които желаят да живеят по своите правила и, най-малко за два часа на екрана, съумяват изцяло. Да не забравяме и паметната роля на Брад Пит, една от първите му в киното въобще.



 

" Стоманени магнолии " /Steel Magnolias  – задоволително е единствено да прочетете листата с имената на приятелките в този филм: Сали Фийлд, Шърли Маклейн, Доли Партън, Дарил Хана и Джулия Робъртс. Действието се развива в един фризьорски салон, а историята е колкото трогателна, толкоз и същинска.



 

" Южнячки " /The Help  – филм за другарството сред Ейбълийн и Мини – две тъмнокожи прислужници, които се впускат в приключението на живота си, разказвайки своя живот на едно бяло момиче и бранейки достолепието си по всевъзможен начин, които са им разрешени – а в американския юг в средата на предишния век те не са доста. Писали сме и за , и за , и двете си заслужават.



 

" Клуб първа брачна половинка " /First Wives Club  – Даян Кийтън, Голди Хоун и Бет Мидлър са три дами на междинна възраст с несполучливи връзки с мъжете, само че с изумителна женска мощ. От този филм е именитата имитация на Ивана Тръмп " Don’t get mad. Get everything ". Следвайки я безусловно, трите приятелки провеждат скрит план, за който и най-умният мъж не може да се досети. Книгата също е доста смешна.



 

" 4 месеца, 3 седмици, 2 дни " /4 months, 3 weeks, 2 days  – един от най-известните и награждавани румънски филми през последните години. Историята е за две приятелки, които живеят в края на 80-те години в Букурещ, където абортите са неразрешени, а едната от тях е бременна. За всеки източноевропеец е ясно какви унижения и парадокси следват от това. Покъртително правилен филм за нещата, които желаеме, само че не би трябвало да забравяме.



 

" Пържени зелени домати " /Fried Green Tomatoes at the Whistle Stop Cafe  – по южняшки спокойна и чаровна история за две женски другарства през две исторически столетия в Алабама, които минават през всевъзможни трудности: погрешни съпрузи, заболели деца и даже Ку Клукс Клан.



 
Източник: momichetata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР