Виляреал. Виляреал беше на четвърт час от домакински провал срещу

...
Виляреал. Виляреал беше на четвърт час от домакински провал срещу
Коментари Харесай

Виляреал победи Алавес с най-резултатната си победа през сезона

Виляреал. Виляреал беше на четвърт час от домашен неуспех против Алавес, само че съумя да се наложи с 5:2 в среща от 18-ия кръг на Ла Лига. Така футболистите на Унай Емери записаха едвам шестата си победа от началото на шампионата, само че тя е най-изразителната.

Тъй като баските са в зоната на изпадащите, упованията бяха са елементарен триумф на “жълтата подводница ” и резултатът към този момент беше 2:0 в 27-ата минута. Точно преди паузата обаче Пере Понс понижи, а “Eстадио де ла Серамика ” замлъкна в 65-ата минута, когато след груби неточности на Пау Торес и вратарят Херонимо Рули, Алавес изравни в 65-ата минута.

Виляреал въпреки всичко откри сили да стигне до успеха. В 76-ата Булае Диа осъществя за 3:2, а единствено три минути по-късно Йеремино Пино повиши на 4:2. В 88-ата Морено довърши Алавес с попадение за 5:2.

Ключова за триумфа на домакините се оказа тройната промяна на Емери в 72-ата минута при резултат 2:2. Тогава той пусна на терена Пино, Алберто Морено и Алфонсо Педраса, които взеха присъединяване и при трите последвали гола за отбора.

Това беше последна среща и за двата тима за годината. Първенството в Испания се възобновява на 2 януари.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР