Виляреал сложи край на черната серия без победа от началото

...
Виляреал сложи край на черната серия без победа от началото
Коментари Харесай

Виляреал взе първи успех за сезона, съдра Леганес навън

Виляреал постави завършек на черната серия без победа от началото на сезона. "Жълтата подводница " торпилира последния в класирането Леганес на неговия стадион и взе глътка въздух в преследването на задачите си в акцията.

Гостите взеха триумфа с 3:0, като на процедура изковаха трите точки още преди почивката. Жерард Морено откри в средата на първата част, а малко преди почивката Джонатан Силва си вкара автогол. Морено в края на мача оформи крайния резултат.

Домакините започнха по-силно мача и имаха първия късмет за гол, само че ударът на Арнаис Мануел беше отразен по необикновен метод от стража Серхио Асенхо. Това се случи в 8-та минута, а 10 по-късно Карлос Бака имаше първия късмет за гостите, само че вместо да стреля, изиска дузпа, каквато не получи.

В 26-та минута Виляреал стигна до преднина. Тогава Санти Касорла с великолепен пас откри в наказателното поле Жерард Морено, а той с още по-брилянтно отиграване фалцира топката неспасяемо в горния ляв ъгъл за 1:0.

Малко по-късно Бака имаше нова опция да се разпише и да удвои, само че вратарят на Леганес се намеси превъзходно и избави. Но още преди почивката падна и втори гол за "жълтата подводница " и всичко на процедура завърши като конспирация.

В 39-та минута Шави Кинтия направи страховит пробив до аутлинията и пусна паралелно на голлинията, където Джонатан Силва не се намеси подобавщо и прати топката в личната си мрежа. Така резултатът стана 2:0 и се резервира подобен до почивката.

Последва второ полувреме на доста по-ниски обороти, защото гостите държаха всичко в ръце и не разрешиха да се допусне нещо рисково пред вратата им. Унай Бустинса пропиля един от редките шансове за Леганес и в последна сметка отборът му не стигна до попадение.

В последните секунди на продължението на постоянното време Карл Токо Екамби пусна страховит пас за Джерард Морено и той стреля от границата на наказателното поле, получи се рикошет и Хуан Сориано не можа да реагира - 3:0 за Виляреал.

Така приключи и мачът, а с този актив "жълтата подводница " събра към този момент 5 точки и взе дребна глътка въздух в долната част на класирането. Леганес продължава да натрупа провали и към този момент има четири следващи от четири кръга и над отбора надвисват буреносни облаци.
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР