Виляреал се наложи с 2:1 над Жирона и постигна изключително

...
Виляреал се наложи с 2:1 над Жирона и постигна изключително
Коментари Харесай

Виляреал излъга Жирона в последните секунди

Виляреал се наложи с 2:1 над Жирона и реализира извънредно значима победа в борбата да си обезпечи място в Лига Европа. Отделно от това, жълтата подводница, както е прякорът на отбора от Виляреал, да продължи да оказва напън върху Реал Сосиедад за място в Шампионската лига.

След тази среща от 35-ия кръг на Примера дивисион Виляреал към този момент има 60 точки, единствено на 2 след Реал Сосиедад. Но триумфът пристигна по допустимо най-драматичния метод, откакто ветеранът Жерард Морено обезпечи трите точки с прецизен изстрел в 4-ата минута от добавените 5 след постоянното време.

Началото на срещата беше равностойно, само че Йереми Пино откри резултата за Виляреал след асистенция на Николас Джаксън. Сенегалският нападател не съумя да се разпише, само че беше без подозрение най-важния състезател, откакто създаде и второто попадение.

Най-напред в 9-ата минута той отстрани със спринт Санти Буено, доближи една дълга топка и я подаде на Пино.

Но този гол наподобява не разстрои Жирона прекалено и още повече, че този сюжет за тях е прочут. Те са привикнали да изостават, защото в 21 от всичките 34 срещи до през днешния ден първи са допускали гол. И калени в такива обстановки, изравниха в 24-ата минута. Две по-рано обаче Рикелме можеше да направи 1:1, само че по-късно центрира от фаул, Арнау Мартинес продължи към Давид Лопес, преодолял Пепе Рейна на вратата на гостите.

Пет минути преди края на първата част Виляреал можеше още веднъж да излезе напред, само че Пино този път не беше прецизен. През втората част темпото не беше чак толкоз високо, само че Жирона също опитваше офанзиви, тъй като теоретично има шансове да вземе най-малко квота за Лигата на Конференциите – нещо, което не се е случвало в историята на дребния каталонски клуб.

Но в 94-ата минута, когато всички към този момент бяха изтощени, Джаксън надбяга и безусловно мина през Иван Мартин и сервира топката на Морено, който я прати във вратата за 1:2./ БТА
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР