Вилнюс. Естония трябва да продължи да координира действията си, за

...
Вилнюс. Естония трябва да продължи да координира действията си, за
Коментари Харесай

РИА Новости: Литва разкритикува Естония за срещата на Клаюлайд с Путин

Вилнюс. Естония би трябвало да продължи да координира дейностите си, с цел да не разделя единството на балтийските страни и да подхожда деликатно към разговора с Москва, сподели литовският външен министър Линас Линкиавичус, като разяснява срещата сред съветския президент Владимир Путин и естонския му сътрудник Керсти Калиулаид, предава РИА Новости .
" Обикновено ние се координираме и действаме обединени. Винаги е по-ефективно, тъй като постоянно ще има опити да ни разделят и да тестват единството на европейските или балтийските страни ", сподели той.
Ръководителят на литовската дипломация добави, че преди пътуването на Калюлайд в Москва Талин не е дал подробна информация за срещата с съветския водач, само че Линкиавичус изрази вяра, че Естония ще го направи по-късно.
Калюлайд дойде на работно посещаване в Москва в четвъртък. Това е първото посещаване на ръководителя на естонската страна в Русия за осем години. Калюлаид взе участие в откриването на възобновената историческа постройка на посолството на републиката и се срещна с съветския водач Владимир Путин. Калюлайд предложения Путин на Световния конгрес на фино-угрийските нации, който ще се организира през юни 2020 година в естонския град Тарту.

Превод и редакция: Юлиян Марков

Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР