Вили Цеков има дългогодишен стаж като воден спасител и е

...
Вили Цеков има дългогодишен стаж като воден спасител и е
Коментари Харесай

През август морето вече е опасно за къпане


Вили Цеков има дълготраен стаж като воден избавител и е подготвил генерации млади сътрудници. На следващото национално съревнование за експерти, в което е и жури, не стопира със препоръките към младите спасители. Те би трябвало да са изключително деликатни през месец август.

" Има смяна в температурата на водата, придвижване на водни маси, провокирани от вятър, от смяна в температура, от дънни ями, вследствие вълните, които са изкопали ", декларира Цеков.

Мъртвото неспокойствие се вижда мъчно, може да сменя мястото си и не завлича към дъното, а във вътрешността в морето. Има признаци, по които можем да го разпознаем - на няколко метра от брега се появява пяна върху водата. 

Вили Цеков поучава по какъв начин да реагираме, в случай че ни хване мъртва вълна: “Отпуснете се, тя носи около брега, не ви дава опция да излезете, когато усетите че отслабва силата й, можете перпендикулярно да тръгнете към брега и да излезете от водата. "  

Опасни са и дънните ями, които нормално се образуват покрай брега. За да предотвратят произшествия рано заран, спасителите обширно оглеждат региона и дружно преценят какъв байрак да сложат.

" Трябва да се съблюдават напътствията на водните спасители. Те са направени не тъй като водният избавител желае да вгорчи почивката на екскурзианта, а тъй като желае да опази неговия живот. Но туристите не желаят да слушат! Това е главният проблем. Къпят се в необезопасни зони. След работно време. И резултатите са налице. Тази година виждате какъв брой неща се случиха към този момент извънредно неприятни ", добавя Вили Цеков.

Спасителите приканват хората да бъдат доста деликатни в морето и припомнят, че влизането на червен байрак се санкционира с санкция от 200 лв..
Източник: burgas24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР