Вила Лас Естрелас има само 14 жилища, един банкер, една

...
Вила Лас Естрелас има само 14 жилища, един банкер, една
Коментари Харесай

Странно! Малко селце задължава жителите си да си махнат апендикса. Защо?

Вила Лас Естрелас има единствено 14 жилища, един банкер, една поща, едно учебно заведение с двама учители, гимнастически салон, черква и непретенциозен магазин. Всичко, което се чака от едно типично малко чилийско селце.

Само че това чилийско селце напълно не се намира в Чили, дори не е и близо.

Вила Лас Естрелас, което е превод значи „ град на звезди “, е цивилно населено място, ситуирано в суровите земи на Антарктида. На целия континент има единствено две такива. Другата сходна колония – База Есперанца, е по-малка.

Вила Лас Естрелас има население от малко над 100 души през лятото и още по-малко, когато зимата стартира да настава.

Въпреки бруталните условия и изолираното местонахождение, селището се радва на туристически интерес и предлага експедиции със ски и снегомобили, както и опция да видите с очите си невероятните създания на Южния полюс – от императорски пингвини до китове-убийците.



Близката база Белингсхаузен предлага да научите повече за полярните сияния и за науката за ледниците.

Градчето има радиостанция, ефирен сигнал и даже достъп до интернет, въпреки че той е непокътнат за трите учебни компютъра.

Вече даже е допустимо да посетите това чилийско населено място посредством проведени обиколко, които са свързани с круизните кораби, минаващи през тази част на света. Там има даже дребен хостел с потенциал 20 души.



Пощенската станция Кореос де Чиле и наложителна за посещаване от туристите – опцията да изпратите пощенска картичка с марка от Антарктида не е за изпускане.

От 2018 година е в действие закон, съгласно който всички локални поданици, в това число и децата, би трябвало да си създадат интервенция, за унищожаване на апендикса. Причината за това са лимитираните благоприятни условия за здравна помощ, написа pochivka.blitz.

В селището има болница на чилийските военновъздушни сили с един доктор и една сестра. В болничното заведение има рентген, лаборатория, хирургия, уред за упойка, стерилизатор и фармацевтични услуги. Има две болнични кревати и дентална клиника.

Най-близката огромна болница се намира на 1000 км.

Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР