Виктория Томова (№99 в света) беше съвсем близо до най-голямата

...
Виктория Томова (№99 в света) беше съвсем близо до най-голямата
Коментари Харесай

Вики взе сет на №3 в света

Виктория Томова (№99 в света) беше напълно покрай най-голямата сензация в кариерата си. Първата ракета на България в женския тенис взе сет на международната №3 Джесика Пегула (САЩ), само че загуби от милиардерската наследница с 2:6, 7:5, 1:6 във II кръг на шампионата от сериите УТА 1000 в Дубай ($2,8 млн.). Софиянката имаше много положителни моменти, най-много във втория сет, само че опитът на Пегула надви.
Двубоят стартира с четири следващи гейма на сметката на американката, а до края на първия сет двете си размениха по още два пробива. Това даде самочувствие на 27-годишната Томова и във втория сет тя сподели ново лице.
Българката завоюва пет поредни гейма и поведе с 5:1. Тогава настъпи нов поврат в мача и Пегула изравни за 5:5. Вики пропусна общо шест сетбола - всички на сервис на съперничката си, а в двата гейма, в които сервираше за равнене на сетовете, завоюва едвам четири точки. При 5:5 обаче Томова направи нов пробив, след който съумя да затвори втория сет от седмия опит.
Всичко това изцеди силите на българката и в решаващия сет Пегула нямаше особени компликации да наложи волята си, като даде единствено гейм на Томова.
В III кръг американката ще играе с по-добрата от Шелби Роджърс (САЩ) и Ана Богдан (Рум).
От Дубай Вики завоюва $17 930 и 90 т., от които ще прибави 75 т. С тях тя ще прогресира с към 14 позиции до рекордната за нея 85-а със 740 т.
При мъжете Димитър Кузманов (№216) стигна 1/8-финалите на " Чалънджър " -а в Белгуру, Индия ($130 000) след победа над Никола Майолович (Сърб, №320) с 6:4, 6:1. Българинът, който е подложен под №8, нямаше съществени проблеми с квалификанта и затвори мача за 1,20 часа. Мико чака Алибек Качмазов (Рус, №342), който обърна Максимилиан Нойкрист (Ав, №259) с 3:6, 7:5, 6:2.
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР