Виктория Томова загуби от Мария Сакари в третия мач от

...
Виктория Томова загуби от Мария Сакари в третия мач от
Коментари Харесай

Травма попречи на Томова да покаже най-доброто от себе си срещу Сакари


Виктория Томова загуби от Мария Сакари в третия мач от конфликта сред България и Гърция на United Cup. Първата ни ракета затрудни съществено международната №6 първоначално и осъществя ранен пробив, само че след това претърпя травма, която навреди съществено на представянето ѝ. Макар да продължи да се бори до дъно, международната №90 не съумя да окаже сериозна опозиция във втория сет. Победата на Сакари значи, че Гърция към този момент води с 3-0 и си подсигурява крайния триумф в дуела с националите ни.

Сакари стартира мача с ас, само че след това записа непредизвикана и двойна неточност. Впоследствие обаче офанзивите на международната №6 станаха много по-прецизни и след непредизвикана неточност на Томова гръцката тенисистка завоюва подаването си и излезе напред в резултата.

В доста оспорвания втори гейм, траял 8 минути, Сакари сподели съмнения, като на два пъти изпрати топката в навън при опит за офанзива с бекхенд, а след това позволи две непредизвикани неточности при брейкпойнт. Томова продължи да бъде по-постоянна в дългите разигравания и след едно от тях, приключило с топка в навън от страна на Сакари, първата ни ракета възвърне равенството в сета.

Агресията на гъркинята се обърна против нея и сле двойна и непредизвикана неточност Томова стигна до два следващи брейкпойнта. Последва дълго разиграване, в което българката сподели отлична игра в отбрана и след воле в мрежата на Сакари първата ни ракета проби за 2-1.

Гъркинята обаче продължи да играе доста офанзивно и стигна до два следващи шанса да върне брейка. Първият бе пропуснат след ретур в навън, само че след дълго разиграване, приключило с бекхенд в мрежата на Томова, международната №6 изравни резултата. Колебанията на Сакари на сервис продължиха и в петия гейм тя позволи две следващи двойни неточности при 30-0. Томова избави геймбол след осъществяването на мача до този миг – отличен бекхенд уинър по правата, само че сервисът на Сакари я измъкна от подлата обстановка и след два неубедителни ретура на първата ни ракета родената в Атина тенисистка си върна водачеството при 3-2.

В шестия гейм Сакари навакса пасив от 30-0 след два следващи форхенд уинър по правата, само че Томова си върна самодейността след чудесно построена точка, приключила с невъзмутимо воле на мрежата на българката. Впоследствие международната №6 позволи нова непредизвикана неточност и по този метод първата ни ракета изравни геймовете.

Томова продължи да играе със самочувствие и бе покрай късмет за пробив, повеждайки с 30-0 след съвършена къса топка, която Сакари даже не се опита да преследва. Гъркинята съумя да изравни след няколко положителни офанзиви от главната линия, а по-късно на два пъти стигна до геймбол. Томова обаче избегна заплахата и стигна до опция за пробив откакто международната №6 изпрати топката надалеч в навън при офанзива с форхенд. Гъркинята обаче отрази брейкпойнта и в последна сметка направи резултата 4-3 в своя изгода откакто Томова изпрати топката в мрежата при опит за бекхенд по правата.

Първата ни ракета изиска здравно спиране поради болки в левия прасец, само че за шастие се завърна в игра. Движението ѝ по корта обаче надалеч не бе толкоз положително, колкото в предходните геймове, и след доста положително излизане на мрежата Сакари осъществя пробив на нула за 5-3. Гъркинята продължи да се възползва от създалата се обстановка и стигна до два следващи сетбола след неточност на Томова. Световната №6 си отвори пространство в корта, което ѝ разреши да приключи сета при 6-3 в своя изгода.

След края на откриващата част Томова напусна корта за няколко минути, само че съумя да продължи играта. Сакари обаче продължи да господства и стартира втория сет с пробив на нула, станал факт след форхенд в мрежата от страна на първата ни ракета. Световната №6 играеше доста търпеливо, принуждавайки Томова да се движи по целия корт, и след следващото дълго разиграване, при което шансът оказа помощ на гъркинята, тя затвърди брейка за 2-0.

Въпреки доста сложната за нея обстановка Томова съумя да редуцира пасива си след няколко чудесни офанзиви с бекхенд. Радостта на първата ни ракета обаче не продължи дълго, защото Сакари възвърне разликата от два гейма, демонстрирайки атлетизма си със зрелищно воле на мрежата. Томова продължи да се бори, като при 0-15 в петия гейм пласира ас, последван от форхен уинър. Българката пропусна три геймбола, само че все пак в последна сметка понижи резултата на 3-2 след несполучлив слайс на Сакари.

Гъркинята обаче продължи да бъде доста солидна на сервис, а след това стигна до два следващи брейкпойнта след форхенд в мрежата на Томова. Световната №90 избави първия след отличен бекхенд от главната линия, само че след неспасяем ретур уинър Сакари направи голяма крачка към успеха, пробивайки за 5-2. Гъркинята не пропусна опцията да сервира за мача и оформи крайното 6-3, 6-2 след 86 минути игра.
Източник: tenniskafe.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР