Виктория Томова взима участие на ITF надпреварата в Оейраш през

...
Виктория Томова взима участие на ITF надпреварата в Оейраш през
Коментари Харесай

Томова изнесе нов отличен двубой в Оейраш и е на първи 1/4-финал през 2022-ра!

Виктория Томова взима присъединяване на ITF конкуренцията в Оейраш през тази седмица. Българката доближи до днешния си дуел от осминафиналите против Катарина Герлах, откакто през вчерашния ден записа отличен триумф на старта. Софиянката съумя да наложи своето движение от първата минута на срещата, играеше чудесно на ретур и атакуваше ловко, с цел да победи след 6:1 7:6(3). В четвъртфиналната фаза на шампионата в Оейраш за първата ракета на България при дамите следва конфликт против Фиона Феро.

Томова започва стремително мача, откакто оказа сериозен напън върху подаването на съперничката си на два пъти, разликата в класите стана повече от видна и нашенката поведе на бърз ход с два пробива. Случващото на корта не се промени, международната номер 107 продължи да диктува темпото и с нов брейк записа откриващия сет в актива си.

Втората част предложи голям брой завладяващи моменти, които бяха подбудени от неспособността на двете тенисистки да печелят своите подавания. Герлах имаше преднина на три пъти, само че българката не се съобщи и даже съумя да обърне резултата, като застана на сервис за мача. Нова доза лековати неточности оставиха германката в дуела, с цел да се стигне до законосъобразен тайбрек в идващите минути. Томова на два пъти инкасира мини пробив в дългия гейм, само че не се поддаде на отрицателните страсти, повиши равнището в представянето си и завоюва шест поредни точки, с цел да се поздрави с крайния триумф в мача.

Източник: tennis.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР