Виктория Томова спечели турнира по тенис на червени кортове в

...
Виктория Томова спечели турнира по тенис на червени кортове в
Коментари Харесай

Виктория Томова постигна най-значимия успех в кариерата си

Виктория Томова завоюва шампионата по тенис на червени кортове в Биариц (Франция) с награден фонд 80 хиляди $. На финала 24-годишната българка победи черногорката Данка Ковинич с 6:2, 5:7, 7:5 след 2 часа и 41 минути игра.

За Томова това е първа купа от септември 2017 година, когато победи на родна земя в София и общо 15-а на сингъл в шампионатите на ITF.

Победата в Биариц е най-значимата в кариерата ѝ, като досега тя бе триумфирала единствено един път в шампионата с награден фонд от 50 000 $ - в Сегед, Унгария през 2016 година

Ковинич поведе с 2:0 гейма при започване на първия сет, само че по-късно Томова взе осем следващи гейма, с което завоюва първия сет и бързо стигна до 2:0 във втория. Последваха по-силни минути за Ковинич, която върна пробива и поведе с 4:3 гейма, само че Томова завоюва идващите два и получи първа опция да сервира за спечелването на мача. Българката обаче се пропука и разреши на съперничката си още веднъж да изравни, а след нов пробив в 12-ия гейм Ковинич взе втория сет със 7:5.

Много равностойна бе и третата част, в която Томова първа проби за 2:1, само че още в идващото си подаване разреши на черногорката да изравни. Резултатът се движеше еднакъв до 5:5, само че в 11-ия гейм българката завоюва подаването на съперничката си на 0, след което затвори и мача на собствен сервис от втория опит.

С успеха Томова си обезпечи 12 192 $ и 115 точки за ранглистата на WТА. От понеделник тя си подсигурява и мястото на първа ракета на България, завръщайки се в топ 180 на света.

Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР