Виктория Томова ще стане ракета №1 на България следващия понеделник.

...
Виктория Томова ще стане ракета №1 на България следващия понеделник.
Коментари Харесай

Виктория Томова след седмица ще изпревари Цветана Пиронкова

Виктория Томова ще стане ракета №1 на България идващия понеделник. Българката завоюва шампионата в София, само че 50-те точки от него ще бъдат прибавени към нейния актив при идващото възобновяване на класация на УТА.

 Световна тенис класация дами
Световна тенис класация дами

Вижте местата на най-хубавите тенисистки

В момента Томова е под №155 с 346 точки. През предходната година тя доближи до край в София, което значи, че покачването ѝ ще бъде с 20 точки. В момента това дава отговор на №148.

Дългогодишната българска №1 Цветана Пиронкова е контузена и не играе. В днешното обновяване на ранглистата тя загуби 20 места и е с 353 точки с едно място пред Томова.

 Виктория Томова победи в София
Виктория Томова победи в София

Тенисистката ни завоюва шампионата " Алианц Къп "

Начело е за първи път в своята кариера излезе испанката Гарбине Мугириса с 6030 точки. Втора е румънката Симона Халеп, а трета украинката Елина Свитолина. Досегашната лидерка Каролина Плишкова не можа да отбрани финала си от US Open от предходната година и загуби 3 позиции.

Шампионката от Ню Йорк американката Слоун Стивънс е към този момент под №17. Тя беше отвън първите 900 преди месец и никой не я слагаше измежду претендентките за купа.

 Снимка 311625
Източник:
Източник: topsport.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР