Виктория Томова ще играе на финала на турнира с награден

...
Виктория Томова ще играе на финала на турнира с награден
Коментари Харесай

Томова на първи финал от две години

Виктория Томова ще играе на финала на шампионата с награден фонд 80 000 $ в Биариц. На алените кортове в югозападна Франция 24-годишната българка, която е сложена под номер 4, се наложи над лидерката в главната скица Вероника Кепеде Ройг (Парагвай) с 2:6, 6:4, 6:0.

Срещата продължи 1:54 часа, а българката стигна до поврат, откакто загуби първия сет. Томова стартира едва мача и в първата част загуби всичките си четири подавания и отстъпи с 2:6. Кепеде, която преди този момент бе отстранила Елица Костова, позволи пробив в първия гейм на втория сет. Томова се пропука за 3:3, само че по-късно проби за 5:4 в своя изгода. Последва безапелационен гейм на 15 и резултатът стана 1:1 в сетовете. Третата част бе напълно за Виктория Томова, която разруши своята съперничка с 6:0.

В борбата за трофея Томова ще играе с победителката от мача сред Данка Ковинчич (Хърватия) и Джесика Понше (Франция).

Victoriya #TOMOVA est la première finaliste de l'#EOB19!

La finale!
https://t.co/aYpexDuxac pic.twitter.com/Qzz72ohA4P
— ENGIE OPEN Biarritz Pays Basque (@EOBiarritz) July 20, 2019
За Вики това ще е първи край от близо две години. За последно тя игра в конфликт за трофея в София през 2017 година, когато стигна до купата на шампионата с награден фонд 25 000 $. Томова се срина до 249-о място в международната класация след поредност от слаби резултати от началото на сезона. След отличното показване в Биариц тя ще върне малко от позициите си.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР