Виктория Томова се класира за 1/2-финалите на надпреварата на червени

...
Виктория Томова се класира за 1/2-финалите на надпреварата на червени
Коментари Харесай

Безмилостна Томова върза геврек на местна представителка и е 1/2-финалистка във Валенсия!

Виктория Томова се класира за 1/2-финалите на конкуренцията на червени кортове във Валенсия от категорията W100, която е най-високата сходна на равнище ITF, в случай че изключим надпреварите от Големия шлем.

Българката записа трета поредна победа в поредни сетове, надигравайки локалната представителка Альона Болсова Задойнов (световна номер 175) с безапелационното 6:0 6:4 за час и 47 минути, а по този метод се класира за втори следващ път във финалната четворка на съревнование от този сан, откакто стори същото и в Франкесес дел Валес.

Така на следващия ден втората сложена ще премери сили с румънката Андреа Миту, която се намира под номер 258 в международната класация, само че е някогашна членка на топ 100 и може да се похвали с постигане до 1/8-финалите на Ролан Гарос през 2015-та година.

Първият сет в действителност надалеч не беше толкоз елементарен за Вики, колкото подсказва резултата, защото испанката имаше шансове да завоюва съвсем всеки един от геймовете, единствено че българката непроменяемо печелеше значимите точки и показваше по-голямо самообладание в дългите разигравания, с което съумя да завоюва частта без да загуби нито гейм.

Вторият сет стартира с следващ маратонски гейм, в който международната номер 98 още веднъж победи и скоро усили серията си на 8 следващи извоювани такива. Постепенно Болсова Задойнов понижи своите непредизвикани неточности и справедливо навакса пробива си закъснение, а след това на собствен ред се откъсна напред с брейк при 4:3.

Оттам насетне обаче Томова беше безусловно безкомпромисна и отпусна единствено две точки на съперничката си до приключването на конфликта.

 

 

 

 

Източник: tennis.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР