Виктория Томова през вчерашния ден допусна разочароващо поражение от Олга

...
Виктория Томова през вчерашния ден допусна разочароващо поражение от Олга
Коментари Харесай

Тежък старт за Томова на Ролан Гарос: Очаква я финалистката от АО

Виктория Томова през вчерашния ден позволи разочароващо проваляне от Олга Данилович в дуела им за влизане в главната скица на Ролан Гарос, само че няколко часа по-късно българката научи радостната вест, че ще дебютира на втория Шлем за годината под формата на,,щастлива губеща ". Софиянката е надалеч от върховата си форма, до момента в който жребият ѝ отреди едно от тежките трудности на старта в лицето на поставената под номер 9 Даниел Колинс, която е някогашна четвъртфиналистка в Париж.

Американката инкасира ранни отпадания на WTA 1000 конкуренциите в Мадрид и Рим, които се организират на клей, но прибързано надделя златната медалистка Моника Пуиг и Симона Халеп, която е носителка на две трофеи от Шлема. В началото на годината международната номер 9 доближи край на Аустрелиън Оупън, където преклони глава против Ашли Барти в мача за купата, само че загатна, че занапред следва да забележим най-хубавото от нея. Сблъсъкът от първи кръг на Откритото състезание на Франция се явява дебютна среща сред нашенката и Колинс, заради което имаме всички учредения да се надяваме Вики да сервира една от изненадите на шампионата.

При евентуален триумф на Томова, то в идната фаза я чака победителката всред Тереза Мартинцова и Шелби Роджърс, които привидно наподобяват надалеч по-леко тестване от международната номер 9. Мечтани две победи на старта на,,мейджъра " биха отвели софиянката в трети кръг против намиращата се в отлична форма и 20-та сложена Дария Касаткина. Ако продължим да преглеждаме напред схемата все по този начин амбициозно, то вероятно съперничка на Вики в осминафиналите ще бъде Арина Сабаленка, до момента в който във финалните етапи на Ролан Гарос за международната номер 113 следват само конфликти с представителки на топ 10 от ранглистата, а ние само можем да пожелаем нужния шанс на Томова за мощни показване в хода на шампионата.

Източник: tennis.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР