Виктория Томова през миналата седмица даде старт на тревния сезон,

...
Виктория Томова през миналата седмица даде старт на тревния сезон,
Коментари Харесай

Великолепна Томова сътвори блестящ обрат над световната №37 и е 1/8-финалистка в Ийстбърн!

Виктория Томова през предходната седмица даде старт на тревния сезон, като се включи в пресявките на мощния WTA 500 шампионат в Ийстбърн, само че след оспорван дуел даващ място в главната скица първата ни ракета позволи трисетово проваляне от някогашната полуфиналистка на Уимбълдън - Кирстен Флипкенс, с което подготовката й за третата,,мейджър " конкуренция завърши. Да, но не, откакто през вчерашния ден международната номер 3 Онс Жабер взе решението да се отдръпна от шампионата на сингъл, с това софиянката получи правото да влезе в главната скица на надпреварата под формата на,,щастлива губеща " и да открие акцията си непосредствено от втория кръг, където през днешния ден срещна 37-та в света Шелби Родджърс.

Сблъсъкът ни даде образно характера и мощната воля, с които Вики разполага, откакто изпита съществени компликации в пърноначалната фаза на мача, само че след това откри салдото в ударите си и взе самодейността на своя страна, с цел да реализира прословут поврат по пътя към успеха, поздравявайки се с крайното 4:6 6:3 6:2. С триумфа си международната номер 128 ще получи опция във етапа на осминафиналите да вземе реванш за провалянето си от Кирстен Флипкенс, като двете ще спорят за място в топ 8 на шампионата в Ийстбърн.

Двубоят започва с сложни мигове пред сервиращите, които все пак безусловно съумяваха да печелят своите подавания, преди да се стигне до злополучния пети гейм, в който родната представителка се пречупи пред изчистената от неточности игра на противничката и инкасира пробив, оставайки в губеща позиция при 2:4. В оставащите моменти до края на сета интригата липсваше, откакто американката поддържаше доста високо ниво на сервис и не даваше нищо безплатно на първата ни ракета, с цел да завоюва откриващата част, заради което нашенката се нуждаеше от цялостен поврат в мача.

Томова с началото на втория сет правеше чести опити да пресира съперничката си, като взима топката рано и не й оставя време за реакция, което незабавно даде претенции от софиянката резултат и тя осъществя пробив за 3:0. Първата ни ракета не се задържа дълго в лидерската позиция на корта и позволи спад, губейки преимуществото си под напора на международната номер 37, но непредвиден напредък в идните минути обзе Вики, която на собствен ред се възползва от грешки в отиграванията на Роджърс, с цел да си върне водачеството в частта. Българката изглеждаше извънредно въодушевена от това си деяние и безпроблемно завоюва последвалите си две подавания, с цел да изравни общия резултат.

Вики придвижи господството си на корта и при старта на решителния трети сет, като посредством забележителен брой уинъри трупаше точки на сметката си и си завоюва пробив задатък при първия гейм на американката. Родната представителка наложи превъзходството си последователно и играше на висота във всеки един миг, което даде своето отражение върху резултата и международната номер 128 оползотвори шанса си втори брейк, който я сложи в позиция да сервира за крайния триумф в конфликта. Томова не се поддаде на напрежението и ловко насочваше началния си удар, като си обезпечи два поредни мачбола, с цел да осъществя втория от тях, триумфирайки с една от най-хубавите си победи за годината досега.

Източник: tennis.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР