Виктория Томова преодоля първия кръг на тенис турнира в Линц

...
Виктория Томова преодоля първия кръг на тенис турнира в Линц
Коментари Харесай

Виктория Томова прескочи първия кръг в Линц след драматичен обрат

Виктория Томова преодоля първия кръг на тенис шампионата в Линц след трагичен поврат против британката Наоми Броуди. 22-годишната българка, която влезе в главната скица през квалификациите, се наложи с 3:6, 7:6 (6), 6:4 след 130 минути игра.

Томова записа четвърта поредна победа в Линц. Първата ракета на България стартира присъединяване си от първия кръг на квалификациите и в профил поредно Полина Монова (Русия), Мариан Заневска (Белгия) и София Жук (Русия). Така българката стигне до четвъртото си присъединяване в съществена скица на шампионат от международния тур на WTA през този сезон.

Броуди, която влезе в конкуренцията като " щастлива губеща " от квалификации, стартира по-уверено мача. Тя завоюва подаването на Томова за 3:1 и по-късно без проблем задържа задатъка си. Това се оказа първата и единствена опция за пробив в целия сет.

Във втория сет Томова пропусна три сетбола при 5:4 и сервис на Броуди. След това се стигна до тайбрек, в който българката поведе с 6:4. Британката още веднъж се избави, само че Томова съумя да се добере до шести сетбол и този път се възползва.

Третият сет стартира чудесно за първата ракета на България, която поведе с 4:0. Броуди върна единия пробив, понижи до 3:4 и даже имаше късмет да навакса и втория пробив пасив. Томова обаче избави подаването си, а при 5:3 и собствен сервис постави точка на оспорваната борба.

Това е едвам втората победа за Томова в съществена скица на шампионат от международния тур на WTA през 2017 година Първата беше на шампионата в Бостад, когато се наложи в първия кръг над Юлия Гьоргес след 6:4, 2:2 и отричане на германката.

Томова ще има почивен ден в сряда, когато ще разбере съперничката си във втория кръг в Линз. Тя ще бъде избрана в дуела сред поставената под №6 Катерина Синякова от Чехия и Виктория Голубич от Швейцария.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР