Виктория Томова откри сезона си на твърди кортове през миналата

...
Виктория Томова откри сезона си на твърди кортове през миналата
Коментари Харесай

Без никаква милост: Блестяща Томова отпусна само гейм по пътя към 1/4-финалите в Полша!

Виктория Томова откри сезона си на твърди кортове през предходната седмица с присъединяване на WTA шампионата в Прага, където обаче не съумя да покаже на какво е способна, и напусна конкуренцията след втория си дуел. Сега обаче най-хубавата ни тенисистка реши да се включи в ITF W100 шампионата в полския град Гроджиск Мазовецки, където до този миг показва високо равнище на игра, което през днешния ден я изведе до четвъртфиналите на надпреварата.

Първата ни ракета при дамите бе безкомпромисна от първата до последната точка в осминафиналната си среща със международната №250 Катарина Хобгарски и отпусна едвам един-единствен гейм на германката, с цел да затвори дуела в своя изгода за повече от безапелационното 6:1 6:0 след единствено 55 минути игра. Така тя се доближава единствено на победа от място в челната стотица на международната класация, като единственото затруднение пред нея ще бъде победителката от мача сред Катаржина Кава и Юлиана Лисарасо.

В хода на целия конфликт нашето момиче успяваше да вкарва разиграванията в комфортното за себе си русло, принуждавайки съперничката да влиза в продължителни замени и дочаквайки неминуем пропуск от нейна страна. Неточностите от ракетата на Хобгарски валяха една след друга, което в композиция с безапелационната игра на Вики изведе софиянката до два пробива и скоротечен триумф в откриващия сет.

Пълната доминация на Томова се придвижи и във втората част, където играта на германката изцяло се разпадна и тя бе лишена от всевъзможни шансове против съвършено представящата се българка. Без никаква конспирация първата ни ракета при дамите завоюва съперниковото подаване на три пъти и записвайки цели 11 следващи гейма на сметката си, се поздрави с крайната победа.

Източник: tennis.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР