Виктория Томова остана на крачка от класиране за основната схема

...
Виктория Томова остана на крачка от класиране за основната схема
Коментари Харесай

Разочароващ край: Томова загуби 12 от последните 13 гейма и остана извън основната схема в Мадрид

Виктория Томова остана на крачка от класиране за главната скица на WTA 1000 конкуренцията в Мадрид след загуба в три сета от международната №109 Клара Бюрел. Българката, която бе първа сложена в схемата на квалификациите, откри дуела по впечатляващ метод, само че след това равнището ѝ на игра внезапно се намали, което докара до това да не завоюва нито гейм в третия сет и да напусне шампионата в испанската столица след 6:1 3:6 0:6, с което бе комплициран завършек на серията ѝ от шест следващи победи.

Дебютната част протече под цялостната доминация на нашата сънародничка, която имаше цялостно превъзходство в разиграванията от дъното на корта. Непредизвиканите грешки от ракетата на нейната съперничка валяха една след друга, което разреши на софиянката бързо да реализира три пробива и да се поздрави с триумфа в сета след единствено 24 минути игра.

Серията на нашето момиче продължи и във втората част, където още на самия старт Вики открадна противниковото подаване и поведе с 2:0. Това обаче бяха и последните мощни минути за Томова в срещата, защото оттогава до края на мача тя съумя да завоюва още едвам един-единствен гейм. Всичко това бе подбудено от обстоятелството, че интензитетът в ударите на французойката се повиши, до момента в който родната ни представителка все по-често отстъпваше самодейността. 

В решителния трети сет играта на Томова напълно се разпадна и непредизвиканите ѝ пропуски не спираха да се множат. По този метод тя не съумя да завоюва нито гейм и се раздели с опцията да откри място в главната скица на шампионата.

 

Източник: tennis.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР