Виктория Томова изпраща една изключително позитивна седмица, след като достигна

...
Виктория Томова изпраща една изключително позитивна седмица, след като достигна
Коментари Харесай

Жребий: Томова започва на Уимбълдън срещу бивша №20, очаква я петата поставена

Виктория Томова изпраща една извънредно положителна седмица, откакто доближи до четвъртфиналите на мощния WTA 500 шампионат в Ийстбърн, където реализира влиятелни победи в откриващите два кръга над Шелби Роджърс и Кирстен Флипкенс, преди да отстъпи на Камила Джорджи в борба за място измежду най-хубавите четири. Това ни носи сериозна доза оптимизъм за започващия в понеделник Уимбълдън, жребият за който бе изтеглен през днешния ден.

Родната ни представителка ще открие акцията си в конкуренцията с дуел против участващата с " уайлдкард " Дария Савил, която е някогашна №20 в света, обаче сега е надалеч от най-хубавите си времена и заема 96-ата позиция в международната класация. През март тя се показа мощно на WTA 1000 конкуренциите в Индиън Уелс и Маями, достигайки надлежно до осминафинал и четвъртфинал, а от началото на сезона на трева записа три победи и също толкоз на брой загуби.

Ако успее да преодолее съпротивата на австралийката, Томова ще би трябвало да се изправи против петата сложена в схемата Мария Сакари. Въпреки че Уимбълдън е единственият шампионат от Шлема, на който гъркинята не е била част от втората седмица, то през последните седмици международната №5 показва отлични качества върху зеленото покритие, а имайки поради формата, в която се намира през тази година, то имаме всички предпоставки да считаме, че Вики я чака възможен сложен мач във втория стадий.

Пълния чоп за конкуренцията можете да разгледате тук:

women’s singles draw, printable version:
— José Morgado (@josemorgado)

Източник: tennis.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР