Виктория Томова изигра много силен мач, но отстъпи на бившата

...
Виктория Томова изигра много силен мач, но отстъпи на бившата
Коментари Харесай

Виктория Томова измъчи Наоми Осака

Виктория Томова изигра доста мощен мач, само че отстъпи на някогашната номер 1 в света Наоми Осака с 5:7, 3:6 в мач от втория кръг на шампионата в родния град на японката Осака. Така за 24-годишната софиянка приключи прелестното показване на надпреварата с награден фонд 823 000 $. Томова стартира шампионата от квалификации, които преодоля след две победи, а по-късно реализира поврат против Ализе Корне от Франция и напуща шампионата с 80 точки за международната класация.

В днешния мач Вики стартира превъзходно и в двата сета. След два пробива тя поведе с 3:0 в първата част. Носителката на две трофеи от Големия шлем видя, че може да допусне загуба, в случай че не покаже най-хубавата си игра и подвигна равнището, като дуелът се трансформира в оспорвана борба. Осака върна единия пробив, а след нов гейм при сервис на българката изравни за 4:4. Томова продължаваше да играе на доста високо равнище, само че японката е една от най-хубавите в света и съумя да измъкне сета със 7:5.

Втората част стартира с най-дългия гейм в мача. След седем равенства при третия си късмет за пробив Виктория го завоюва, а по-късно поведе с 2:0. Наоми съумя да вземе идващите два гейма и да изравни. Тя показва класата си, реализира съдбоносен пробив за 5:3 и по-късно стигна до крайния триумф.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР