Виктория Томова и Димитър Кузманов научиха съперниците си за квалификациите

...
Виктория Томова и Димитър Кузманов научиха съперниците си за квалификациите
Коментари Харесай

Жребий за Ролан Гарос: Томова срещу британка, Кузманов срещу швейцарец


Виктория Томова и Димитър Кузманов научиха противниците си за квалификациите на Ролан Гарос. Двубоите започват в понеделник, а двамата ще опитат да се причислят към Григор Димитров в главната скица на втория за годината шампионат от Големия шлем.

Първата ракета на България при дамите е сложена под №10 в схемата, което значи, че по пътя към същинската част от шампионата няма да срещне нито една по-високоранкирана съперничка.

На старта Томова ще срещне британката Кейти Суон, против която има две победи досега. В момента Суон е №212 в международната класация. При победа българката ще срещне рускиня във втори кръг – победителката всред Варвара Флинк и Марина Мелникова. Единствената сложена, която би могла да бъде нейна съперничка в решителния трети кръг е №23 в схемата Ребека Масарова (№133) от Испания.

Ролан Гарос е единственият шампионат от Големия шлем, на който Томова не е взела участие в главната скица. Най-доброто ѝ достижение е достигането до втория квалификационен кръг през 2018-и и 2021-а.

В първия си мач Димитър Кузманов ще срещне швейцареца Марк-Андреа Хюслер, който е №16 в схемата на квалификациите. Левичарят от Цюрих е №121 в международната класация, а през април завоюва два Чалънджъра на клей.

Точно преди година в Париж Кузманов дебютира в шампионат от Големия шлем. Ако успее да доближи до първа победа на Ролан Гарос, пловдивчанинът ще срещне Флавио Коболи или Саша Геймар Вайенбург във втори кръг.

Томова ще започва присъединяване си във вторник, до момента в който Кузманов ще играе още в понеделник. Неговият мач с Хюслер е втори в програмата на корт №8, на който първият мач е Комардина – Перин от 11 часа.
Източник: tenniskafe.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР