Виктория представи следващата песен кандидат за Евровизия 2021. Това е

...
Виктория представи следващата песен кандидат за Евровизия 2021. Това е
Коментари Харесай

“Dive into Unknown” на Виктория - това ли е песента на България за Евровизия 2021?

Виктория показа идната ария претендент за Евровизия 2021. Това е “Dive into Unknown” - композицията, зад която стои екипът от създатели на музикалния шлагер и любимец за продобиване на състезанието през 2020 година “Tears Getting Sober”.

“Dive into Unknown” ще бъде част от дебютния албум на Виктория “a little dramatic”, като всяка от песните в него ще има късмет да прозвучи на сцената на Евровизия през май месец тази година. Това ли ще е българската ария за най-голямата музикална конкуренция в света? Предстои да разберем през март.



Автори на " Dive into Unknown” са самата Виктория Георгиева, българският продуцент Борислав Миланов от Симфоникс Интернешънъл, австрийският композитор и актьор Лукас Оскар, шведската поп звезда Skott и шведският топ композитор Пийтър Сейнт Джеймс.

Песента е основана по време на Black Sea Eurovision Songwriting Camp 2020 в Приморско и Бургас – първият интернационален лагер за писане на песни за Евровизия в България. Събитието се организира през лятото на 2020 година с поддръжката на финтех компанията iCard, Община Приморско, Община Бургас, хотел Форест Бийч в Приморско и БНР Бургас.

Виктория споделя за “Dive into Unknown”: “Песента споделя за смелостта да поемеш риск и да тръгнеш по път, който не знаеш накъде ще те води. Това значително се припокрива и с моя път. През годините се потапях в непознатото, учих се и постоянно гледах напред, тъй като знам какво желая да реализира. Написахме песента с Борислав и Лукас от Симфоникс по време на музикалния лагер за Евровизия в Приморско и Бургас, където морето беше на една ръка разстояние. Вдъхновихме се от неговата хубост, успокоение и от красивите морски звуци. Беше доста зареждащо и считам, че точно силата на красивото българско море ни оказа помощ да създадем тази ария.”

Това е вторият взаимен план сред Виктория, Лукас и Борислав, които дружно написаха българската ария за Евровизия 2020 - “Tears Getting Sober”. Според букмейкърите, както и редица почитатели и анализатори на състезанието, точно тя беше огромния любимец за победа на анулираното 65-о издание на състезанието в Ротердам.

В неделя беше показана първата ария от албума на Виктория – “Imaginary Friend”, а на 16-и февруари в формалния информативен портал за българското присъединяване www.eurovisin.icard.com, както и в YouTube канала на певицата, ще бъде оповестена “Phantom pain”. Песента също е измежду евентуалните песни, които може да показват България на Евровизия 2021.

Веднага след последната премиера от албума на Виктория “a little dramatic” ще започва и особено основана платформа за шерване на мнения и противоположна връзка. Чрез нея музикалните почитатели от целия свят ще получат опция да дадат мнението си за всяка една от песните.

Евровизия 2021 ще се организира в Ротердам на 18-и, 20-и и 22-ри май. Зрителите в България могат да гледат шоуто директно по Българска национална телевизия 1 от 22:00 часа. Участието на страната ни се осъществя като публично-частно партньорство сред Българската национална телевизия и Ligna Group. Генерален спонсор на българското присъединяване в интернационалния музикален конкурс е финтех компанията iCard.

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР