Виктория Петрова, която е сред най-известните лица на Би Ти

...
Виктория Петрова, която е сред най-известните лица на Би Ти
Коментари Харесай

Смут в bTV: Известна тв водеща направо шокиращо признание

Виктория Петрова, която е измежду най-известните лица на Би Ти Ви, е влюбена в работата си. Винаги е била и продължава да бъде. Толкова, че от време на време се усеща застигната от работохолизъм.

„ Да, само че аз го одобрявам. Нито сама неистина себе си, нито някого съм заблудила, че е по този начин. Да си публицист и да не си предан 100 % на това – парадокс. Това е моят живот. Такъв съм си го избрала да бъде. Ако не ми харесваше, щях да го трансформира. Зарежда ме да работя. Не усещам отмалялост от ефира ”, показа неотдавна Виктория, която на 30 август ще навърши 41 години, написа " Уикенд ".



Усмивката й е все по този начин необятна и завладяваща, а ентусиазмът й за работа е недокоснат, макар солидния стаж в публицистиката. Искрената й обич към специалността проличава и по пристрастеността, с която постоянно приказва за изминатия път и вижданията си. За персоналния си живот водещата на „ Би Ти Ви Новините ” напълно не е толкоз открита. Тя заобикаля тематиката от близо 19 години, когато е първата й огромна раздяла. Тогава Виктория се разведе с сътрудника си от Би Ти Ви – операторът Добромир Иванов. После новинарката имаше връзка със спортния коментатор Петър Бакърджиев, който по-късно се ожени за „ Мис България 2004 ” Гергана Гунчева, която също е публицист.

Последният мъж в живота на Виктория Петрова, за който стана ясно, е спортният министър Красен Кралев. Връзката им постоянно е била във фокуса на вниманието, само че това не ги провокира да се впуснат в мнения или уточнения. Може би по тази причина от време на време се появяват клюки за техни раздели и повторни събирания. И тогава Виктория Петрова резервира безмълвие. Говори само и единствено за работата си.
Нейният път стартира от Варна. Бъдещата новинарка приключва междинното си обучение в езикова гимназия, след което записва философия в Софийския университет. „ Нямах доста парички и майка не можеше да ме поддържа с доста финанси. Трябваше доста бързо да се ориентирам да работя нещо. Е, хубаво, само че какво да работиш?! Какво можеш да правиш на 19 години?! Нищо! Че и да изкарваш пари, на които да разчиташ ”, признавала е журналистката какъв брой мъчно е било началото й в столицата.



Тя била призната на общежитие в Студентски град, само че стаята, в която я разпределили с две съквартирантка, била безспорна съсипия. Вратата не се заключвала, а помещението било удивително тясно. Майката на Виктория предложила да я подкрепи, само че да не живее в такива депресиращи условия. Предложението било да я финансира за 3-4 месеца, в които Виктория да си откри работа и да продължи да се оправя сама. Разбира се, не ставало въпрос за мезонет или даже независим апартамент чартърен, а за стая в дома на някоя баба. Виктория била удовлетворена. Тя била окрилена от фантазии. Искала да става мъдрец, академик, да написа писания. „ Във всяка къща - Кант, Хегел, Виктория Петрова ”, шегувала се е новинарката в едно от редките си изявленията.
Не е споделяла по какъв начин е съумяла да се оправя сама и какви работни места е сменила по време на студентството си. Говори се, че няколко месеца е била сервитьорка в пицария, с цел да може да подкрепя образованието си.

Затова пък е ясно, че бъдещата звезда на Би Ти Ви някак намерила вид да съвместява философията с публицистиката. Виктория, която има магистърска степен по „ Философия и история ”, приключва и публицистика в Софийския университет „ Св. Климент Охридски ”.
Амбициозната варненка се влюбва в специалността още при първия си стаж. Не й било елементарно да измисли къде да започва журналистическата си кариера. Взела бележката от факултета, която трябвало да върне с щемпел, чудела се известно време накъде да се насочи и най-после й хрумнало да отиде в телевизионния център. Виктория е преразказвала смехотворния диалог с охранителя на входа. Заявила му, че идва за стаж, а той я гледал с неразбиране какво тъкмо желае. За шанс в този миг се появила редакторка, която коментирала отпуските на сътрудниците и по какъв начин нямало кой да отиде да отрази изгасен пожар. В този миг охранителят показал кандидат-стажантката. Редакторката незабавно се възползвала от опцията. Приела кандидатурата на Виктория и дори я пратила да отрази събитието с потушения пожар. Докато се усети бъдещата новинарка към този момент пътувала към мястото на събитието дружно с оператора Иван Каров, с който през днешния ден са близки другари. Пристигнали и той я подканил: „ Хайде, питай! ”. Виктория се суетяла и се чудела какво да пита – пожарът е изгасен, няма жертви, изобщо нямала никакви въпроси към хората там. Операторът обаче не се отказал, насочил я към един мъж: „ Това е твоят човек!. ” Виктория отвърнала: „ Аз мои хора тук нямам! ”.

Това е първият и единствен път, в който Виктория Петрова се чувствала не на място. След този „ репортаж ” почнала да се учи толкоз бързо, че изненадала и опитните си сътрудници. При това не се държала като стажант, а като че отива на работа. Демонстрирала съществено и отговорно отношение и след петия репортаж към този момент отнасяли към нея като към щатен чиновник. Виктория с наслада отивала на работа. След края на стажа операторът Иван Каров й подарил значка на CNN с пожеланието „ да стигне до там ”. За жал скоро по-късно някой откраднал сувенира, само че посланието останало, тъй като Виктория бързо се издигнала в специалността.



Тя дълги години е сътрудник на Радио Варна от София. После работи в телевизия „ Европа ”, по-късно в ТВ7. В Би Ти Ви постъпва като кореспондент и водещ на вести. Тук среща и първият си брачен партньор Добромир Иванов. Двамата се познавали от известно време около работата, само че не помнели имената си. Това не попречило на оператора да предложения колежката си на среща, когато прекарали съвсем през целия ден в очакване пред президентството. Виктория се пробвала да отклони поканата, като изтъкнала, че е дежурна до среднощ. Добромир не отстъпил и декларирал, че ще я вземе. По-късно станало ясно, че той гледал новинарската емисия, с цел да си напомни името на красивата водеща. Тя пък нямала време за това. И въпреки всичко не направила опит да подмине „ благата корсичка ”, чийто фарове премигали палаво пред постройката на Би Ти Ви малко след среднощ. Виктория незабавно забелязала сигнала, когато излязла, и се съгласила да пият по кафе. Само, че по това време къде ти работещи заведения. Наложило се да обикалят денонощните „ клек шопове ” и да питат къде биха могли да отидат. „ Ами, ей там „ Червеното ”, припомняла си е Виктория отговорът от един от продавачите. „ Кварталното кафене представляваше един отворен прозорец с празни каси, на които можеш да седнеш да си размениш две-три приказки ”, споделяла е Виктория през смях. Наистина седнали, само че си разменили не една-две, а много приказки. Срещата в „ Червеното ” траяла до 4 сутринта. Въпреки това колоритно начало, а и последвалата мощна обич, бракът на Виктория и Добромир траял единствено две години.

След това звездата на Би Ти Ви не разяснява повече протичащото се в персоналния й живот. Затова пък постоянно приказва с възторг за работата си, която обича толкоз мощно. През 2016г. и 2018 година водещата на новините по Би Ти Ви справедливо получава премия за блян към висока езикова просвета на годишните награди за български език на Центъра за разбор на политическата и журналистическата тирада и студенти от СУ „ Св. Климент Охридски ”. Виктория Петрова, която е учила и право във Великотърновския университет, работи с все същия хъс и от дълго време е потвърдила професионализма си. Новинарката обаче е признавала, че се е налагало да се бори с предубеждения. Сред най-честите е този, обвързван с хубостта й.



„ Винаги е била фактор. Симпатизира се на хубавите хора – освен в малкия екран, а по принцип. На останалите им лишава малко повече време. В началото не беше значимо, тъй като работех в радиа, само че в малкия екран желаех да стане ясно, че не разгадавам на хубостта си като такава. Старала съм се, учила съм, чета по разнообразни тематики, с цел да не бъда голословна... Тази борба обаче е обречена. Хората те възприемат както си желаят и има изключителни студия, в които излиза наяве, че никой не ти приказва в слушалката и никой не ти е написал какво да кажеш. Така всичко се вижда – какъв брой можеш, какъв брой е потенциалът ти. Тогава пък някой споделя: „ Тази е доста интелигентна “. И отново може да не те хареса. Твърде рано разбрах, че колкото и да се стараеш, не постоянно можеш да овладееш страничната реакция. Или те харесват, или не те харесват... и това е обикновено ”, споделя Виктория.

Тя продължава да учи, обича да пътува и да мечтае. Новинарката приема фантазиите като нужни за поддържане на упоритостта. Харесва ги, тъй като те карат да се разгърнеш до стадий, в който неистово желаеш нещо, преодоляваш вътрешните си бариери, а откакто реализираш това, към което се стремиш, продължаваш към идната цел. А за щастието си Виктория разчита най-много на себе си. „ Имала съм щастливи моменти и те са ме раздвижвали. Появяват се крила... Те не са се прибирали, само че това отново е въпрос на вътрешно чувство. Когато започнеш да разбираш, че не някой би трябвало да ти даде крила, а самичък да си ги носиш, нещата се получават по-лесно ”, показа неотдавна Виктория. /show.blitz.bg
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР