Виктория Георгиевa - VICTORIA ще бъде българският представител на Евровизия

...
Виктория Георгиевa - VICTORIA ще бъде българският представител на Евровизия
Коментари Харесай

Представиха българския участник за Евровизия 2020

Виктория Георгиевa - VICTORIA ще бъде българският представител на Евровизия през 2020 година. Певицата ще бъде 13-ят български участник в конкуренцията, стана ясно през днешния ден на конференция с присъединяване на Българска национална телевизия и сътрудниците им в плана от Ligna Group.



Генералният шеф на Българска национална телевизия Емил Кошлуков благодари на Геновева Христова, която ще е сътрудник на малкия екран, с цел да може другата година страната ни да взе участие в състезанието. „ Благодарение на тях ние през днешния ден може да финансираме българското присъединяване. Мисля, че това, което прави Българска национална телевизия сега, е превъзходен образец заради няколко аргументи ", сподели още Емил Кошлуков. „ Първата е, че както знаете, по закон ние сме длъжни да отразяваме достиженията на европейската просвета, европейските състезания и България ще се завърне като участник в „ Евровизия " благодарение на Ligna Group. Втората е, че ще насърчим млади създатели, което също е част от нашата задача, ще успеем да развием български гении и стискаме палци, нека те да реализират повече триумфи в сравнение с единствено това присъединяване ", добави още генералният шеф на Българска национална телевизия. „ Това е превъзходен образец на публично-частно партньорство и считам, че това е бъдещето. Вярвам, че публичните медии могат да развиват партньорство, с цел да сведат разноските до най-малко и да поддържат културата. Сумата, която нашите сътрудници евентуално ще отделят, може да надмине половин милион. Това не е просто едно музикално присъединяване, а е образец за схващане на публичните задания ", показа още Кошлуков.



„ Преди всичко желая да благодаря на нашите сътрудници от Българска национална телевизия и персонално на генералния шеф господин Кошлуков за топлите думи, за гласуваното доверие и оказаната чест България да се завърне на интернационалната музикална сцена - там, където мястото й принадлежи, а точно Евровизия, Ротердам, 2020 година. " Това сподели от своя страна Геновева Христова от Ligna Group. „ На 23 април, когато създавахме и открихме първия по рода си изобретателен хъб в София - това е „ Мисия 23 ", ние тогава казахме, че имаме задача и се надявам, че хората чули тези наши думи тогава, в този момент схващат, че ние в действителност започваме да изпълняваме желанията си, добави тя. „ Нашата задача е доста елементарна, желаеме да покажем новото лице на България на интернационалната сцена и на интернационалните пазари. " Геновева Христова показа, че Евровизия е първият план, който реализират. „ Подаваме ръка и сме отворени за всевъзможни партньорства, тъй като единствено дружно можем да сме сполучливи ", сподели още тя.



Хауърд Мърфи, изпълнителен шеф на Остерио показа следното: „ Ние в действителност имаме доста сериозен триумф през годините, подпомагайки реализатори, в Азия, Съединените щати и на доста други места. Имаме сега повече от половин милиард стриймове на месец ", добави той.

„ Аз съм в сектора повече от 40 години работя ", разяснява от своя страна Джон Сондерсбон от изобретателната част на плана. „ Ние сме работили с Пуси Кет Доус, Бритни Спиърс, Роби Уилямс и други Щастливи сме, че можем да работим по този план, тъй като имам вяра, че можем да върнем България на международната музикална карта. "

„ Много съм щастлива, че тъкмо аз ще представям България на „ Евровизия " през 2020 година. Наистина би трябвало да покажем на света, че в България има надарени хора и страната ни просто би трябвало да излезе в Европа и в целия свят, би трябвало да ни чуят. " Това сподели от своя страна участничката ни в състезанието Виктория Георгиева.



На въпрос от кореспондент на Агенция „ КРОСС " - „ Какъв би бил по-печелившият вид - песента за състезанието да бъде на български или на британски език?! " Геновева Христова отговори, че съгласно нея и целия екип, музиката няма език. „ Музиката е повсеместен език и тя приказва всички езици. Разбира се, най-печелившата формула ще излезе в хода на целия развой по написването и избирането на ария ", добави Христова. Емил Кошлуков пък добави, че в случай че песента, която бъде определена, е на британски, от Българска национална телевизия ще оказват помощ за това да има и версия на български език.

Геновева Христова добави, че желаят да надградят от предходния опит с участия на изпълнителни в състезанието и по тази причина считат планът да не свърши на 16 май с присъединяване на Виктория в състезанието. Веднага по-късно следва издаването на първия албум на певицата в края на месец. Той ще включва и песните, измежду които е била определена и тази, която ще ни показва на самата Евровизия. Този албум ще се популяризира в България и по света благодарение на техните сътрудници от Остерио.

„ Ако България завоюва състезанието, аз ще получа инфаркт, а финансовият министър Владислав Горанов под паника припадък, тъй като това значи, че България би трябвало да е хазаин - за тези пари въобще не желая да разтварям дума тук ", сподели най-после изпълнителният шеф на Българска национална телевизия Емил Кошлуков.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР