Виктория е на 15, а не на 13 години. Момчето,

...
Виктория е на 15, а не на 13 години. Момчето,
Коментари Харесай

От дома за деца в Карлово проговориха след скандала, отричат да е имало бой и престъпления

Виктория е на 15, а не на 13 години. Момчето, за което сестра й написа, че е изгонено от Центъра за настаняване от фамилен вид в Карлово, е на 20 години и си потегли непринудено. Виктория се сби с едно момче от Центъра, това стана пред него, а не вътре в пространствата. Писмото на сестрата-Мирела, не дава отговор на истината. Няма по какъв начин при нас да идва пийнал на работа педагог, на всички места има камери. Няма по какъв начин храната, която се дава на децата, да е незадоволителна, никой няма да разреши това. Преди малко поверяващи я теглиха като грамаж, всичко е в правила. Възпитаниците ни през днешния ден се срамят от целия този медиен скандал, усещат се преследвани и незащитени, на учебно заведение са, само че са доста обезпокоени. Срамува се и Виктория. Това разяснява пред БЛИЦ шефът на ЦНСТ Карлово Мария Иванова във връзка вчерашната вест, оповестена във всички медии.

Припомняме, че сестрата на едно от девойките, които живеят в Центъра, разгласява във фейсбук остро писмо с обвинявания, че Виктория е грубо бита от момче, че в дома има безотговорно опиати, че на работа пийнал върви педагог и че никой не обръща внимание на проблемите в Центъра.



На въпрос на БЛИЦ има ли опиати в дома, Иванова разяснява, че управата неведнъж е подавала сигнали, в това число и до прокуратурата, за деца, които използват дрога.

В момента в Центъра тече инспекция на Агенцията за протекция на детето, на Социално подкрепяне и на всички други институции, сподели още Иванова. Утре там ще има инспекция и на община Карлово, която не е директно обвързвана със общественото заведение, само че е сключила контракт с фирмата-изпълнител на обществената услуга, сподели заместник-кметът Антон Минев.

От думите на шефката стана ясно още, че от 4 години шеф на ЦНСТ на национално равнище е Миглена Маркова. Офелия Кънева, която сега е ръководител на Агенцията за протекция на детето, съобщи пред БЛИЦ, че това е на ниска цена политически номер да очернят името й и че тя от дълго време не е обвързвана с ЦНСТ.

Припомняме, че в писмото на сестрата цялата виновност за протичащото се бе стоварена точно върху Офелия Кънева. От ЦНСТ Карлово обявиха пред медията ни, че ще излязат със мнение след привършване на инспекциите.

Кристина ИВАНОВА, БЛИЦ
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР