Виктория Азаренка пази едни от най-приятните си спомени именно на

...
Виктория Азаренка пази едни от най-приятните си спомени именно на
Коментари Харесай

Третата титла е все по-близо: Азаренка разгроми световната №3 и е 1/2-финалистка на АО!

Виктория Азаренка пази едни от най-приятните си мемоари точно на Откритото състезание на Австралия, където победи в две поредни години през 2012-а и 2013-а година. Впоследствие изявите на беларуската представителка в Мелбърн бяха надалеч от тези стандарти, като от 2016-а тя не бе достигала даже четвъртфиналната фаза на конкуренцията. Това обаче се промени през сегашния сезон, когато някогашната номер едно още веднъж демонстрира тенис от най-висока класа, с цел да си обезпечи място измежду най-хубавите четири в шампионата.

В четвъртфиналната фаза Азаренка имаше извънредно съществено затруднение пред себе си в лицето на международната №3 Джесика Пегула, която бе в серия от 16 следващи извоювани сета. Днес обаче тя бе напълно надиграна, защото Вика наложи извънредно високо движение на игра от първата до последната точка в срещата, оказало се непостижимо за американката, и по този начин успеха отиде в сметката на 24-тата в света, триумфирала в мача след безапелационното 6:4 6:1. В борбата за място на финала някогашната шампионка ще се изправи против друга носителка на трофей от Шлема в лицето на Елена Рибакина.

Двубоят започва с изявено премиущество от страна на беларуската състезателка, която стоеше крепко стъпила на главната линия, бидейки извънредно нападателна в изявите си. Макар Пегула постоянно да правеше опити да вземе самодейността, то двукратната шампионка в шампионата бързо парираше офанзивите ѝ и подхващаше контраатака, с помощта на което се отдръпна на първата отмора с ранен задатък от 3:0. Впоследствие тя продължи да господства на корта и макар да бе пробита, до момента в който сервираше за сета, то незабавно по-късно реализира нов брейк, с който излезе напред в общия резултат.

Във втората част Азаренка бе още по-категорична в изявите си и превъзхождаше по-високоранкираната си противничка по всеки един индикатор. На старта на сета двете си размениха по един пробив, след което обаче някогашната лидерка в международната класация пое нещата напълно в свои ръце и с всяка последваща минута от ден на ден обезкуражаваше опонентката си. Пегула изглеждаше изцяло безпомощна против изключителната продукция от страна на Вика, която влезе в серия от четири следващи гейма и скоропостижно затвори мача в своя изгода.

Източник: tennis.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР