Виктория Азаренка направи нова крачка към спечелването на трета титла

...
Виктория Азаренка направи нова крачка към спечелването на трета титла
Коментари Харесай

Виктория Азаренка с нова крачка към трета титла от Australian Open

Виктория Азаренка направи нова крачка към спечелването на трета купа от Откритото състезание на Австралия по тенис, откакто се класира за полуфиналите на шампионата.

Десет години след последния си успех в Мелбърн, представителката на Беларус надигра с 6:4, 6:1 поставената под номер 3 в схемата Джесика Пегула от Съединени американски щати в среща от четвъртфиналите, траяла час и 39 минути.

33-годишната Азаренка, номер 24 в схемата, сподели тенис от най-силните си години и не остави никакви шансове на Пегула, която бе в серия от осем следващи извоювани мача на нула от началото на годината.

Първият сет на мача бе доста интерес и оспорван. В него Азаренка поведе с 3:0 гейма и имаше шест благоприятни условия да завоюва и четвъртия гейм, само че Пегула задържа подаването си. Американката избави още брейкбола, които бяха и сетболи, в осмия гейм, а в деветия отрази два сетбола на сервис на съперничката си, с цел да върне пробива.

Пегула обаче по този начин и не съумя да стигне до изравняването, защото взе единствено една точка на собствен сервис в десетия гейм. Това очевидно изцяло разколеба американката и във втория сет тя бе неузнаваема, допускайки пробив във всеки един от геймовете си.

" Трудно е да победиш състезател като Джесика. Знаех, че би трябвало да играя най-хубавата си игра и да се възползвам от опциите, които имам. Горда съм от метода, по който изпълних проекта си. Невероятно е още веднъж да бъда на полуфиналите на шампионат от Големия шлем. Миналата година тенисът ми не беше доста добър, само че душевен бях във форма. Исках да играя по-агресивно и това е нещо, върху което работих доста по време на предсезонната подготовка ", сподели Азаренка незабавно след срещата.

На полуфиналите Азаренка ще играе с казахстанката Елена Рибакина, която по-рано през днешния ден победи също в два сета Елена Остапенко от Латвия.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР