Виктория Азаренка, която беше една от трите останали майки на

...
Виктория Азаренка, която беше една от трите останали майки на
Коментари Харесай

Виктория Азаренка шокира Серина Уилямс на US Open

Виктория Азаренка, която беше една от трите останали майки на четвъртфиналите на US Open, отмъсти за загубата на Цветана Пиронкова и отстрани Серина Уилямс на полуфиналите на шампионата. Беларуската тенисистка обърна американката с 1:6, 6:3, 6:3 и за първи път от седем години се класира за край от Големия шлем.

31-годишната Азаренка за последно спори за купата от US Open през 2013 година, когато загуби в три сета точно от Серина Уилямс. През 2012 година също се игра край в Ню Йорк сред двете и американката се наложи след три изиграни елементи.

Уилямс, която загуби финалните мачове на US Open в предходните две години, завоюва безапелационно първия сет и мнозина взеха решение, че ще се класира за трети следващ съдбоносен дуел за купата от Откритото състезание на Съединени американски щати. Азаренка обаче завоюва пет следващи гейма в края на втория и началото на третия сет, в който поведе с 3:0 и по този метод си отвори пътя към триумфа.

Така Виктория Азаренка за първи път в кариерата си победи Серина Уилямс от 11 мача сред двете на шампионатите от Големия шлем. Във финалната среща беларуската тенисистка ще играе против Наоми Осака.

Японката записа триумф със 7:6 (1), 3:6, 6:3 над Дженифър Брейди (САЩ). Така Осака ще опита за повторно да завоюва купата от US Open, откакто през 2018 година победи Серина Уилямс на финала.

Интересното е, че единствено преди седмица трябваше да има крайна среща в Ню Йорк сред Осака и Азаренка. Двете стигнаха до разногласието за купата от шампионата, предхождащ Откритото състезание на Съединени американски щати. Японката обаче се отхвърли да изиграе дуела поради травма и Виктория Азаренка завоюва първата си купа от шампионат на WTA за последните четири години.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР