Виктория Азаренка бе принудена да се оттегли от WTA 1000

...
Виктория Азаренка бе принудена да се оттегли от WTA 1000
Коментари Харесай

Азаренка няма да играе в Торонто заради проблеми с визата


Виктория Азаренка бе принудена да се отдръпна от WTA 1000 шампионата в Торонто поради проблеми с визата. Това заяви самата тя с обява в обществените мрежи. Белорускинята трябваше да се изправи против Белинда Бенчич в един от най-очакваните мачове на старта, а във втори кръг бе вероятен конфликт сред нея и Серина Уилямс. Световната №20 обаче не е получила разрешение да влезе в Канада поради административни проблеми.

„Здравейте на всички. Исках да ви осведомявам, че за жалост ще се наложи да се отдръпва от шампионата в Торонто, защото визата ми не бе утвърдена. Това е в действителност разочароващо. Много е тъжно, че ще пропусна един от обичаните си шампионати. Обичам да играя в Канада, защото почитателите са страхотни и това е място, на което сътворих доста другарства през годините. Пожелавам шанс на всички участници. Ще се забележим в Синсинати“ – написа двукратната шампионка на Australian Open.

Макар да не е печелила купата в Канада, Азаренка може да се похвали с три полуфинала. През 2008 година тя претърпя проваляне от Динара Сафина (0-6, 6-2, 3-6), а през 2010 и 2011 отстъпи надлежно пред Вера Звонарьова след травма (6-7, 0-1) и Серина Уилямс (3-6, 3-6).

Настоящият сезон надалеч не е измежду най-силните за Азаренка, която изпитваше съществени прочувствени проблеми напролет. Най-добрите ѝ класирания от началото на годината са четвъртфиналът в Аделаида през януари, както и осминафиналите на Australian Open и WTA 1000 шампионатите в Мадрид и Рим.
Източник: tenniskafe.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР