Виктор Орбан Доктор Розалия Горбе не е почитател на унгарския

...
Виктор Орбан Доктор Розалия Горбе не е почитател на унгарския
Коментари Харесай

Икономиката и позицията срещу мигрантите помагат на Орбан да затегне хватката в Унгария


Виктор Орбан

Доктор Розалия Горбе не е обожател на унгарския министър-председател Виктор Орбан, само че схваща за какво гласоподавателите всеобщо са подкрепили неговата дясна, антиимигрантска партия ФИДЕС даже в мултикултурния квартал на Будапеща, където тя работи.

Горбе, която е общопрактикуващ доктор, има над 1000 пациенти в 8-ми регион на Будапеща, чийто известен кмет Мате Кочиш в този момент ще управлява парламентарната група на ФИДЕС, откакто на изборите на 8 април завоюва място в националното заседание.

" Хората обичат кмета, тъй като усъвършенства региона. А гласоподават за ФИДЕС, тъй като ги пази от мигрантите ", сподели Горбе, намеквайки за публикуваните измежду народа страхове от всеобща имиграция, които Орбан сполучливо използваше в своята предизборна акция.

Орбан, който е на власт от 2010 година, завоюва трета поредна безапелационна победа предишния месец - резултат без аналог в посткомунистическа Унгария, осигурявайки си парламентарно болшинство от две трети, което разрешава на ФИДЕС да прокарва закони без поддръжката на други партии.

Броят на унгарците, дали своят вот за ФИДЕС, се усили с над половин милион спрямо предходните избори през 2014 година и доближи 2,8 милиона, с помощта на мощната стопанска система, ниската безработица, повишаващите се заплати, понижаването на сметките за битови услуги и антимигрантската изразителност, трансформирала Орбан в чудовище за демократичните европейци.

В 8-ми регион, където арабите, африканците и азиатците са много повече, в сравнение с други места във към момента най-вече еднородната Унгария, офанзивите на Орбан против претендентите за леговище и опитите на Европейски Съюз да ги настани също будят благосклонности.

Орбан споделя, че огромният напор на мигранти от 2015 година, най-вече мюсюлмани, доста от които бягащи от спорове в Близкия изток, е опасност за християнската цивилизация на Европа и отхвърля да одобри препоръчаните от Брюксел мигрантски квоти.

В 8-ми регион към момента са пресни спомените за многочислените мигранти, които лагеруваха на намиращата се наоколо основна железопътна гара на Будапеща през лятото на 2015 година, макар че множеството след това продължиха пътя си на запад към Австрия, Германия и по-нататък.

" Орбан дава (на избирателите) зложелател ", сподели политологът Петер Толдеси, основен участник в свалянето на комунизма през 1989 година и след това 16 години народен представител, половината от които за ФИДЕС.

" Ако миграционната рецесия последователно изчезне, той ще откри някакъв различен зложелател... който единствено той може да отблъсне. Той доста ловко употребява страховете и стремежите на хората. "

Време на напредък

Но триумфът на държавното управление в даването на нов подтик на унгарската стопанска система също е фактор, който оказа помощ на ФИДЕС да усили поддръжката си в 8-ми регион до 20 %, трансформирайки го от мощно оспорвано място в цитадела на ръководещата партия.

" Ако пет пъти поред имаше избори, щях пет пъти да избера (приключващия мандата си кмет от ФИДЕС) Мате Кочиш ", сподели уличната чистачка Мария Банки.

Банки сподели, че по-рано рядко е гласувала и до предходната година в никакъв случай за ФИДЕС.

Четиридесетгодишната жителка на квартала сподели, че по-рано едвам свързвала двата края, до момента в който не намерила сегашната си работа за общината преди четири години.

Попитана какво чака в този момент от ФИДЕС, тя сподели: " Подобрение. Честно казано, преди - по време на ръководството на социалистите (от 2002 до 2010 г.), нямаше работа. Все не можех да намеря работа. Откакто пристигна ФИДЕС, имам работа. Плащат ми... Това е добре. "

Подобно на доста гласоподаватели, тя счита мигрантите за опасност за сигурността.

" Орбан ни сподели, че до момента в който е на власт, няма да има имиграция ", съобщи тя одобрително.

Според изследване, оповестено предходната седмица от осведомителния портал index.hu, гласоподавателите на ФИДЕС споделят, че поддържат партията първо поради нейната икономическа политика и второ поради метода ѝ към мигрантите.

Анкетата демонстрира, че гласоподавателите не се тревожат изключително от обвиняванията на Европейски Съюз и опозицията, че държавното управление на Орбан подкопава свободата на правосъдната система и на медиите и че предизвиква форма на връзкарски капитализъм в Унгария.

Проверка на Ройтерс по-рано тази година откри, че някои от най-близките другари и родственици на Орбан са употребявали през последните години държавни и европейски фондове, с цел да се обогатяват.

Орбан и ФИДЕС отхвърлят обвиняванията в корупция, само че споделят, че Унгария има потребност от нов, локален бизнес хайлайф, с цел да компенсира въздействието на задграничния капитал.

Местният гражданин Кристиан Фулоп сподели, че огромна част от рецензиите против Орбан са неразбираеми за доста унгарци.

" Това е нещо, което множеството хора изобщо не могат да схванат. Хората са привикнали с крадливи политици... ФИДЕС най-малко връща част от мангизите. Заплатите се повишават, хората схващат това ", сподели той.

По БТА
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР