Виктор Николаев провокира бившия военен министър Ангел Найденов с интересни

...
Виктор Николаев провокира бившия военен министър Ангел Найденов с интересни
Коментари Харесай

Виктор към бивш военен министър: Ако нападнат България в 9 часа, колко време имаме, за да отговорим?

Виктор Николаев предизвика някогашния боен министър Ангел Найденов с забавни въпроси. Готови ли сме да отвърнем на удара, в случай че се наложи? Можем ли да прихванем ориентирана към нас ракета и да я взривим въздуха? Ако атакуван примерно България в 9 часа, какъв брой време имаме, с цел да отговорим? Това попита водещият на " Здравей, България " по Нова Тв своя посетител.

В случай, че хипотезата, която вие излагате, се получи на процедура, ще имаме неотложен отговор от страна на НАТО, или първо би реагирала българската войска. Естествено, с наличните средства и отбранителни качества, които имаме. Ние имаме сили за бързо реагиране, които биха могли да се задействат в границите на 24 часа, а и други сили за повишаване, които да се задействат в избран интервал от време - от три дни от 40 дни. Тоест, в ограниченията за повишение на сигурността задоволително ясно са написани дейности, които би трябвало да бъдат подхванати при съответния отговор на подобен удар, отговори Найденов.

Естествено, по тази причина има самоограничение по концепцията за даване на части от нашите зенитно-ракетни комплекси, които са на процедура част от нашата противовъздушна и противоракетна защита. Това са С300, за които е ставало дума, в това число и във вашето студио, които имат добра поразяваща дарба, включително и на нисколетящи цели. Затова ние в този миг не трябва да се лишаваме от тях, те поразяват цели на ниска височина до 25 метра, имат надлежно и благоприятни условия за поразяване на летящи ракети на междинна височина и висока височина, тъй че можем да взривим във въздуха ракета, която идва насам, добави Ангел Найденов.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР