Виктор Монталяни, президент на Конфедерацията по футбол за Северна и

...
Виктор Монталяни, президент на Конфедерацията по футбол за Северна и
Коментари Харесай

Без мачове на националните отбори до края на годината?

Виктор Монталяни, президент на Конфедерацията по футбол за Северна и Централна Америка и Карибите (CONCACAF) и вицепрезидент на ФИФА, допусна по какъв начин пандемията от COVID-19 ще повлияе на интернационалния футбол. Миналият месец Европейското състезание и Копа Америка бяха отсрочени, както и мачовете на националните тимове, планувани за март и юли 2020 година. Според него дуелите на представителните отбори през септември могат също да не се проведат и в действителност да няма такива до идващите дати - през март 2021 година.

" Аз персонално считам, че изиграването на интернационалните мачове може да бъде сложна задача. Не толкоз поради здравословни проблеми по света и друга степен на готовност, а тъй като би трябвало да има пътувания до други страни. Приоритет е националният футбол. Септември към момента е в проектите, само че не съм сигурен дали има солидна почва за това, имайки поради протичащото се в този момент.

Ако ни дадат зелена светлина, тогава доста се колебая, че първият мач ще бъде с почитатели. Това е голям риск. Почти съм сигурен, че това ще бъде поетапен метод.

Абсолютно съм сигурен, че с датите планувани за март 2021 година всичко ще бъде наред. Първият приоритет е да се помогне на националните лиги. Тогава ще разгледаме нашите надпревари ", съобщи Виктор Монталяни пред " AP ".
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР