Виктор Кателиев e на 13 години. Роден във Варна, но

...
Виктор Кателиев e на 13 години. Роден във Варна, но
Коментари Харесай

13-годишен ветроходен талант от Варна жъне успехи в Испания

Виктор Кателиев e на 13 години. Роден във Варна, само че от 10 години живеe на Канарските острови, Испания. Занимава се с ветроходство от 5 годишен. Хората, които вдъхват интереса му към ветроходството, са татко му - Чавдар Кателиев, дядо му - Михаил Бъчваров и известният български мореплавател Васил Куртев, който е негов непосредствен родственик.

Започва да тренира в клас Панчито (развит в Испания) към първия му клуб - Активидадес Наутикас, Тенерифе. Две години по-късно минава на лодка, клас Оптимист към същия клуб. От 2014 година е член и на варненския Яхт Клуб “Кап. Г. Георгиев - Порт Варна ”, където тренира всяко лято и взе участие в регатите от годишния календар на Българската Федерация по ветроходство.



Участвал е в интернационалните планове, финансирани по Ерасмус +: Sailing on 3 Seas и Wave on Wave. От 2015 г е член на Клуб Ескуелита, Тенерифе. Скоро бе признат в влиятелния клуб Реал Клуб Наутико, Гран Канария.



Тренира целогодишно, без спиране и се стреми да взе участие във всички регати от шампионатите на Тенерифе и България. Отначало Виктор възприема ветроходството като развлечение, само че последователно стартира да го приема съществено. Планира задачите си и построява тактики за тяхното осъществяване.

От септември 2019 геният стартира да тренира в нов пред олимпийски клас Лазер 4.7. По-малко от месец по-късно печели първата си регата УНИЦЕФ в Гран Канария. През октомври се класира за представителния тим на Канарските Острови като единствен представител на остров Тенерифе.

В момента Виктор е в Мелия за присъединяване си в Шампионата на Испания за Лазер 4,7, който ще се организира сред 4 и 8 декември.

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните вести - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] когато и да е на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУКНапиши коментарИме:Коментар:
`` Последни вести `` рекламаФорум
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР