Виктор Карагьозов бе избран за селекционер на най-малката възрастово национална

...
Виктор Карагьозов бе избран за селекционер на най-малката възрастово национална
Коментари Харесай

Виктор Карагьозов: Надявам се, че ще бъде осигурена по-дълга подготовка и за най-малките национали

Виктор Карагьозов бе определен за селекционер на най-малката възрастово национална гарнитура в мъжкото направление – юноши до 16 години, която ще бъде образувана за първи път това лято. С това волейболният експерт, който сега е треньор на Марек Юнион Ивкони (Дупница), прави следващо завръщане отпред на младите национали. В предходни години той реализира редица триумфи, като през 2011 година изведе юношите на България до 18 години до четвърто място на Европейското състезание в Турция. Виктор Карагьозов съобщи, че щом треньорската комисия е решила, че би трябвало да води най-малките, значи това е вярно и той персонално няма нищо срещу, а ето още какво сподели той за BGvolleyball.com за своята работа:
 Найден Найденов още веднъж отпред на България
" Това е следващото ми завръщане отпред на национална групировка при подрастващите. Бях се кандидатирал за народен селекционер на две възрасти – най-големите юноши до 20 години и най-малките, които в този момент ще бъдат събирани. Фактът че, че съм подал документи за треньор значи, че желая още веднъж да работя с най-хубавите млади състезатели. Смятам, че имам задоволително насъбран опит с тези национални гарнитури в предходните ми изяви и мога да предам всички насъбрани познания и умения на младите волейболисти ".

" Щом треньорската комисия е решила, че съм подобаващ за най-малките, аз нямам нищо срещу. В България постоянно имаме надарени момчета. Не имам вяра, че те ще имат някакви огромни пропуски в детайлите на играта. По скоро ще работим психически, функционално и чисто тактически. Надявам се да имаме време за това. Въпреки ситуацията и обстоятелството, че няма да имат европейски квалификации в този момент, мощно се надявам, че ще бъдат отделени средства за един по-дълъг лагер на тези момчета, тъй като с 15-20 дни не става. Досега с най-малките обединения мъчно се случваха нещата, в този момент съм окуражен, че новото управление ще направи всичко допустимо да обезпечи добра подготовка на тези млади волейболисти ".
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР