Виктор Димитров е един от най-обещаващите млади специалисти у нас.

...
Виктор Димитров е един от най-обещаващите млади специалисти у нас.
Коментари Харесай

Виктор Димитров пред ТОПСПОРТ за Казахстан, Лудогорец и баща си Херо

Виктор Димитров е един от най-обещаващите млади експерти у нас. Преди две години, синът на Херо, получава опция да навлезе в мъжкия футбол като асистент треньор на Тодор Янчев в Царско село, а по-късно и на Никола Спасов. Сега, 24-годишният някогашен нападател е изправен пред едно ново премеждие - работа в Казахстан в тима на Кизил Жар, който към този момент е измежду съперниците си в елита, където ще продължи взаимната си работа с Никола Спасов.

Какви са упоритостите на Виктор, върви ли по стъпките на именития си татко и до каква степен, съгласно него, ще доближи Лудогорец през този сезон, може да прочетете в изявлението му особено за ТОПСПОРТ .

 Никола Спасов е новият треньор на Кизил Жар
Официално: Никола Спасов поема казахстанския Кизил Жар

Негов асистент ще бъде синът на Херо

Здравей, Викторе. Разкажи за читатели на ТОПСПОРТ от кое място пристигна предлагането да започнеш работа в Казахстан.

- Предложението за Казахстан персонално към мен пристигна от Никола Спасов. Доста ненадейно беше в действителност, имайки поради въпреки всичко какъв брой малко опит имам към момента в треньорската специалност. Явно той е останал удовлетворен от мен, което единствено може доста да ме радва, че е решил, че може да ми гласоподава такова доверие. Все отново ние към този момент близо година и половина работим много сполучливо в Царско село.

Това е голяма опция за мен. Разбира се, че се вълнувам. Става въпрос за нов тим, нова страна. Очаквам го с неспокойствие.

Предстои ми занапред да се срещна със самия клуб, с футболистите. Това е тим, който е дилетант в елита. Там даже играе от легендите на казахстанския футбол - Али Али.

Градът е прекрасен, среща се в най-северната част на Казахстан, покрай Русия. Хората там обичат доста футбола, поддържат локалните тимове, тъй че чакам доста положителни неща.

Страната не ти е по никакъв начин непозната, футбола също...

- Да, несъмнено това ще ми помогне. Докато татко ми беше треньор там съм гледал съвсем всички негови мачове. Имам една добра основа, да кажем, за казахстанския футбол, за самата конюнктура. Надявам се да реализираме триумфи. С труд и работа, а и малко шанс, нещата се получават.

Ще те върна малко обратно. Започваш кариерата си като футболист, само че доста тежки следващи травми те вадят от терена...

- Да, тъкмо по този начин. Наложи ми се да спра с футбола, защото претърпях три следващи тежки интервенции поради скъсани кръстни връзки. Определено това беше най-трудният интервал в живота ми. Преживях го много тежко. Любовта ми към футбола обаче надви.

 Снимка 333490
Източник:

Това ли беше повода да се насочиш към треньорство? И сложен ли беше преходът?

- Да, треньорството се оказа моя лек в тази ситуация (смее се). Определено преходът беше сложен, само че с времето всичко отминава.

Имат ли съпоставяне двете неща - да си футболист и да си треньор?

- Честно казано, чаках треньорството да е надалеч по-лесно... Така най-малко наподобява в профил (смее се). Когато обаче към този момент се захванеш с тази работа, виждаш какъв брой виновна специалност е. Трябва да се обръща повече внимание на детайлите, започваш да гледаш на играта по-различен метод.

Ти си треньор и на деца. Кое би определил като по-трудно - ръководенето на мъжки тим или този на млади гении?

- Работата с деца е същинско наслаждение, само че изисква надалеч по-голямо внимание от тази с мъжете. Отговорността също е надалеч по-голяма. Няма обаче по какъв начин да ги сравня. И двете имат потребност от цялото ти себеотдаване.

Дебютът ти в мъжкия футбол беше през 2016 година, когато отпред на Царско село беше Тодор Янчев, който те взе за негов асистент. Каква беше работата с него?

- Да, тъкмо преди две години започнах да работя с Тошко Янчев, за което желая да му благодаря - за дадения късмет и че повярва в мен. За мен бе същинска чест да бъда паралелно до подобен човек. Той е легенда както за ЦСКА, по този начин и за българския футбол и е голямо наслаждение да се работи с него. Стараех се да абсорбирам колкото се може повече от него, тъй като постоянно има на какво да те научи. Разбира се, имам още доста какво да изучавам, само че кариерата ми е пред мен.

След напускането на Тошко Янчев, отпред на тима застана Никола Спасов, който още веднъж ти гласоподава доверие и ти остана като негов асистент. С него явно се сработвате сносно...

- Никола Спасов е доста умел треньор, от който също единствено мога да се изучавам. Радвам се, че до този миг съм имал опцията да работя с такива експерти.

Все отново Царско село се показва сносно във Втора лига. Дели първото място с Ботев (Враца)...

- Да, уповавам се да реализираме същите резултати и в Казахстан, защото за много къс интервал тимът върви единствено нагоре.

Какви са упованията ти за представянето на Царско село оттук насетне?

- Надявам се тимът да се пребори за по този начин мечтаната промоция за елита.

Веселин Великов застана отпред на тима...

- Той е потвърдил, че има способността да издига тима, който управлява. Всички видяхме какво реализира с Дунав. Силно се надявам и му поисквам да продължи тази серия и в Царско село.

 Веселин Великов е новият треньор на Царско село
Официално: Царско село има нов треньор

Никола Спасов поема отбор от Казахстан

Баща ти ли беше повода да се насочиш точно към футбола?

- До огромна степен той е индивидът, който ме е запалил по футбола. Важна роля имат и първите ми треньори още като дете.

Той оказва помощ ли ти със препоръки, показва ли ти грешките?

- Винаги ме е оставял да вземам самичък значимите решения в живота ми. Да, поддържа ме, само че държи самичък да предпочитам пътя, по който да ходя. Разбира се, в никакъв случай не ми е отказал съвет, в случай че нуждая се от подобен.

Тъй като татко ти е треньор на Лудогорец сега, няма по какъв начин да не те попитам, ще успее ли да направи " орлите " още веднъж първенци и през тази година?

- Аз съм оптимист, тъй че мощно се надявам да изведе Лудогорец до шампионската купа. Наистина имам вяра, че формата на тима е красноречива и в края на сезона ще се поздравят с триумфа. Все отново времето ще покаже. Има още много мачове.

Предстоят и два доста значими дуела в Лига Европа с Милан... Има ли Лудогорец своя късмет против подобен гранд?

- Естествено Лудогорец в новобранец в този дуел, това е изцяло обикновено. Независимо в какво положение е тимът на Милан сега, както се споделя, Милан си е Милан. Всички знаят каква селекция имат. Въпреки това, във футбола всичко се случва и постоянно има изненади. Вярвам, че и Лудогорец има своя късмет.

Посещаваш ли техни мачове?

- Когато имам опция, постоянно се старая да съм на стадиона, с цел да поддържа татко ми. Присъствах и на трите конфликта от груповата фаза на шампионата.

Лудогорец още веднъж ни предложи много инфарктни конфликти...

- Да, в действителност бяха такива (смее се).

 Снимка 333471
Източник:

Човек в никакъв случай не знае какво му готви бъдещето, само че ще продължиш ли да се занимаваш с деца или ще се насочиш напълно към мъжкия футбол?

- Моята упоритост е да се развъртвам с мъжкия футбол, само че съм на мнение, че всеки треньор би трябвало да премине през всички гарнитури.

За мое голямо страдание, ще би трябвало да се разделя с тима, който повеждам на Царско село. Благодаря на моите момчета от набор 2002, които демонстрират схващане към обстановката. Имали сме прелестни моменти дружно, доста триумфи и в действителност съм им признателен за всичко претърпяно. Не ми беше елементарно да взема това решение. Емоционално съм обвързван с този тим и в действителност беше доста мъчно. Но въпреки всичко пред мен се открива една опция, която не трябва да бъде изпусната.

Какво си пожелаваш за в бъдеще?

- Здраве и доста триумфи. Надявам се да реализира положителни резултати в Казахстан.

 Снимка 333469
Източник:
Източник: topsport.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР