Викове Свобода отекнаха по улиците и площадите на Италия и

...
Викове Свобода отекнаха по улиците и площадите на Италия и
Коментари Харесай

Италия и Франция с повече ваксинирани въпреки протести за здравния Covid пропуск

Викове " Свобода " отекнаха по улиците и площадите на Италия и Франция , до момента в който хиляди показват своето опълчване на проектите да се изискват имунизационни карти за естествени обществени действия, като вечеря на закрито в заведения за хранене, посещаване на музеи или посещаване на спортни събития на игрища, оповестява АП и " Франс 24 ".

За водачите на двете страни , " и ", са нужни за увеличение на имунизацията.

И в действителност условието работи , като новите имунизации процъфтяват и в двете страни .

Все отново има джобове на опозиция от страна на тези, които считат това за нарушение на гражданските свободи или имат терзания по отношение на сигурността на имунизациите. Около 80 000 души стачкуваха в градовете в Италия предишния уикенд, до момента в който хиляди стачкуваха в Париж през последните три уикенда, като се сблъскваха и с полицията.

Европейските страни като цяло реализират прогрес в своите имунизации през последните месеци, със или без тласъци. Нито една страна не е направила имунизациите наложителни за жителите .

Дания е пионер във имунизационните паспорти и среща дребна опозиция .

Белгия ще изисква документ за ваксина, с цел да присъствате на събития навън с повече от 1500 души доникъде на август и на закрити събития от септември.

Германия и Англия до момента се съпротивляваха на изчерпателен метод, а имунизациите са толкоз известни в Испания, че тласъците не се смятат за нужни.
 13 страни в Европейски Съюз със законови ограничавания за неимунизирани
13 страни в Европейски Съюз със законови ограничавания за неимунизирани

Искате да посетите бар, ресторант или различен развлекателен обект на закрито - в тези страни не може без " зелен пропуск "

Във Франция и Италия демонстрациите против имунизационните пропуски или рестриктивните мерки против ковид като цяло събират другояче малко евентуални съдружници , постоянно от политическите крайности . Те включват крайнодесни партии, хора, които са против имунизациите и тези, които се опасяват от тях.

Мнозина споделят, че условията за здравен/зелен/ваксинационен пропуск са източник на неравноправие , което в допълнение ще раздели обществото, и вършат исторически паралели .

" Създаваме огромно неравноправие сред жителите ", сподели един протестиращ във Верона, който се показа единствено като Симоне, тъй като сподели, че се опасява за прехраната си. " Ще имаме жители първа класа, които имат достъп до публични услуги , спектакъл, обществен живот и жители от втора класа , които не могат. Това нещо докара до апартейда и Холокоста. "

Някои протестиращи в Италия и Франция носят жълти звезди на Давид , като тези, които нацистите изискват евреите да носят по време на Втората международна война.

Оцелелите от Холокоста се опълчват и подлагат на критика .

" Те са луди, жестове с неприятен усет, които граничат с незнание ", разяснява Лилиана Сегре, 90-годишна оживяла от Холокоста и пожизнен италиански сенатор. " Това е необикновен интервал на незнание , на принуждение, което към този момент даже не се крие, което е узряло за тези изкривявания . "

Подобни съпоставения по време на митингите във Англия бяха необятно наказани. Един от най-изявените деятели против локдауна, Пиърс Корбин, брат на някогашния водач на Лейбъристката партия Джеръми Корбин, бе задържан по-рано тази година, откакто популяризира брошура със съпоставяне на ковид рестриктивните мерки с концентрационния лагер Аушвиц.

Френският здравен пропуск се изисква в музеи, киносалони и туристически обекти и влиза в действие за заведения за хранене и влакове на 9 август . За да го получат, хората би трябвало да бъдат изцяло имунизирани , да имат неотдавнашен негативен тест или доказателство, че неотдавна са се възстановили COVID-19.

Изискванията на Италия са по-малко строги . Изисква се единствено една доза ваксина и тя важи за вечеря навън, кина, игрища, музеи и други места за събиране от 6 август. Обмисля се разширение на условието за превоз на дълги дистанции . Отрицателен тест в границите на 48 часа или доказателство за възобновяване от вируса през последните шест месеца също обезпечават достъп.
 Отново митинги във Франция против по-строгите Коронавирус ограничения
Отново митинги във Франция против по-строгите Коронавирус ограничения

За следващ уикенд

Търсенето на ваксини в Италия се е нараснало с цели 200% в някои райони , откакто държавното управление разгласи " Зеления пропуск ", разяснява специфичния комисар на страната за имунизации.

Във Франция близо 5 милиона са получили първа доза , а повече от 6 милиона са получили втора доза през двете седмици , откакто президентът Еманюел Макрон разгласи, че здравният пропуск ще бъде уголемен до заведения за хранене и доста други публични места.

15% от италианците се съпротивляват : 7% се разпознават като нерешителни и 8% като антиваксъри .

Най-големите аргументи за съмнение или отвод да се имунизират , представени от повече от половината от интервюираните, са опасенията от съществени странични резултати и опасенията, че имунизациите не са тествани съответно .

Други 25% декларират, че нямат доверие на лекарите , 12% декларират, че не се опасяват от вируса, а 8% отхвърлят ​​той да съществува .

Около 2 милиона италианци над 60 години остават неимунизирани, макар че им се даде преимущество напролет. Хиляди остават незащитени единствено в Ломбардия, епицентъра на огнището в Италия.

Бизнесът в Италия и Франция с принуда приема пропуските , на фона на загрижеността по какъв начин частните компании могат да наложат обществената политика.

Опитът на Дания демонстрира, че спазването става все по-лесно с времето - и равнищата на имунизация ще нарастват . " Първите няколко месеца не бяха положителни ", спомня си Сюне Халмгаард, чийто ресторант в Копенхаген сервира класическа датска кухня. През пролетта процентът на имунизации към момента беше невисок и клиентите не постоянно можеха да се тестват в точния момент.

Но защото повече от 80% от датчаните, които могат да се имунизират са получили най-малко една доза и повече от 60% са изцяло имунизирани, бизнесът на Халмгаард се връща към равнища преди пандемията . " Хората се усещат по-сигурни ", сподели той, " тъй че датчаните са доста щастливи да покажат своя пропуск . "
 Вярвате, че документи и имунизация нарушават правата ви - съдилищата в Европа не мислят по този начин
Вярвате, че документи и имунизация нарушават правата ви - съдилищата в Европа не мислят по този начин

От правна позиция за правата на индивида, даже наложителна имунизация може да се оправдае, в случай че са изчерпани всички способи, посредством които може да се реализира същата цел
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР