Викове Искаме парите си отгласиха преди минути ул. Гладстон в

...
Викове Искаме парите си отгласиха преди минути ул. Гладстон в
Коментари Харесай

КНСБ на емоционален протест, викове “Искаме парите си“ огласиха затворения Гладстон

Викове „ Искаме парите си ” отгласиха преди минути ул. „ Гладстон ” в Пловдив. Десетки активисти и членове на КНСБ излязоха на извънредно прочувствен митинг с претенции за по-високи приходи в условия на инфлация и незабавни дейности, които да обезпечат на трудещите се в града и региона почтени хонорари и условия на труд. 
Прочетете още
Хората настояха за 850 лева минимална заплата, с цел да няма повече работещи небогати, опазване на сегашните енергийни обезщетения и въвеждане на газови обезщетения, удвояване обхвота на помощите за отопление. Поискаха да се образува постоянен кабинет, който да прегледа и одобри незабавните ограничения. Според синдиката са нужни промени и в посока разширение обсега и поощряване на груповото трудово договаряне. Те упорстват още за обективен зелен преход и промени в регламентацията на сумарното пресмятане на работното време.

Митингът им, локализиран до Дома на културата, краткотрайно затвори ул. „ Гладстон “ за транспортни средства. На място поддръжката си съобщи и президентът на синдиката Пламен Димитров. Протестът стартира с двайсетина минути забавяне поради съвещание, на което се преизбра Боан Бойкински за регионален координатор.





 „ Хората желаят да видят някаква непоклатимост и сигурност, че през зимата ще могат да разчитат някой да ръководи инфлацията, да ръководи цените на главните артикули и услуги и да компенсират приходите. Основното ни искане към служебния кабинет в този момент и постоянен в идващите седмици е отплата на приходите на всички български жители от 18%. В промишлеността заплатите са увеличени с над 17%, в бранша на услугите – с към 15%, т.е. там има малко да се догонва. Оказва се, че максимален дебитор е страната ", съобщи Димитров. 

Според протестиращите е необходимо 20% нарастване на заплатетие на чиновници в Общинските предприятия на Пловдив.

" Също по този начин желаеме до края на годината и идната година да бъдат непокътнати енергийните обезщетения за всички небитови консуматори, тъй като единствено по този метод могат да бъдат непокътнати работните места. Ако тази отплата изчезне, съгласно бизнеса сред 80 и 100 хиляди души ще изгубят работата си до месец-два ", сигнализира Димитров. 



Исканията им са разисквани и с сътрудниците им от КТ „ Подкрепа ”, които също ги поддържат. " Рачитаме още в първия ден на постоянния кабинет да бъдем поканени на масата на договаряния ", добави той. 

Ако не бъдат чути, от КНСБ са в подготвеност да продължат с протестните дейности и да блокират 6 основни артерии в Пловдив. 

Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР