ВиК-Пловдив стартира изпълнението на Доизграждане и реконструкция на водоснабдителни и

...
ВиК-Пловдив стартира изпълнението на Доизграждане и реконструкция на водоснабдителни и
Коментари Харесай

По проект ВиК-Пловдив ще похарчи близо 140 млн. лв. за обновяване на мрежата в областта

ВиК-Пловдив започва осъществяването на " Доизграждане и реорганизация на водоснабдителни и канализационни системи в обособена територия, обслужвана от " ВиК " ЕООД, град Пловдив, България “. Стойността му е близо 138 000 000 лв. с Данък добавена стойност. Част от главните действия, планувани в границите на плана, са реорганизация и създаване на канализационна и водопроводна мрежи в регионалния град с обща дължина на водопроводната мрежа близо 11 000 метра и на канализационната мрежа - над 12 600 метра. Дейности, които се плануват, са реорганизация на основни водопроводни клонове и на сградни водопроводни отклонения, създаване на зони за премерване, реорганизация и създаване на периферен и разтоварващ колектори и други.
Освен това, ще се извърши и реорганизация на довеждащ тръбопровод от ПС „ ЮГ “ до кръстовището на бул. „ Пещерско шосе “ и улица „ Царевец “ в Пловдив “ с обща дължина към 3 600 метра. Ще се реконструира и довеждащ тръбопровод от ПС „ Север “ до бул. „ България “ още веднъж в регионалния град, с обща дължина близо 4 000 метра. Предвидена е реорганизация на остаряла и създаване на нова канализационни мрежи в Хисаря. И още - реорганизация и създаване на сградни канализационни отклонения и създаване на улични отоци и преливници. Реконструкция се планува и за водопроводна мрежа в Карлово, с обща дължина над 6 300 метра.
Планирана е реорганизация на довеждащ тръбопровод от ПС Катуница до Прекъсвателна шахта 50м3 в Асеновград, чиято обща дължина е в границите на близо 11 600 метра. Ще бъде реконструиран и довеждащ тръбопровод в Първомай с обща дължина към 2 500 метра. Реконструкция се планува и на довеждащ тръбопровод от ПС Стамболийски до регулацията на града с обща дължина 512 метра.
С реализирането на плана се цели понижаване общите загуби на вода, спомагателен брой поданици с достъп до усъвършенствано филтриране на отпадъчни води и усъвършенствано водоснабдяване и други. Срокът за осъществяване на плана е 54 месеца, считано от сключването на Административния контракт, който бе подписан на 28.08.19 година Физическото осъществяване на дейностите следва да завърши за 49 месеца. Парите за осъществяване на плана са обезпечени посредством безплатна финансова помощ по оперативна стратегия „ Околна среда 2014 г.-2020 година “, съфинансирана от Европейския фонд за районно развиване и Кохезионния фонд на Европейския съюз. Припомняме, че договорът е подписан сред министъра на околната среда и водите Нено Димов и „ Водоснабдяване и канализация “–Пловдив.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР