ВиК и операта в Бургас се съдиха. Причината е неизплатени

...
ВиК и операта в Бургас се съдиха. Причината е неизплатени
Коментари Харесай

Операта в Бургас ВиК в съдебен спор

ВиК и операта в Бургас се съдиха. Причината е неизплатени суми от над 2 хиляди лева за изразходвана вода от културната институция в интервала от октомври 2018-а до юни 2019-а, както и лихвата по фактурите за близо 550 лева научи Burgas24.bg .

Производството е формирано във връзка предявената от " Водоснабдяване и канализация " ЕАД срещу Държавна опера - Бургас искова молба. С нея държавното сдружение желае Операта да бъде наказана да заплати сумата от 2 029,59 лева, представляваща общата стойност на предоставени ВиК услуги, излиза наяве от правосъдния акт след извършеното в понеделник съвещание на Районен съд – Бургас.

В хода на делото от ВиК са  депозирали молба, с която декларират, че от Операта са изплатили отговорностите си към тях. От водоснабдителното дружество  са помолили искът да бъде отритнат, само че Операта да бъдя наказана да заплати направените разходи по делото - платена държавна такса, както и юрисконсултско заплащане в размер на 100 лева

Бургаският областен съд е отхвърлил предявения от ВиК – Бургас иск за наказание на Операта да заплати на ищеца сумата от 2 029,59 лева, както и лихвата. Операта е наказана обаче да им заплати направените разходи по делото.
Източник: burgas24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР