ВиК дружеството, общината и областната управа са знаели, че намалява

...
ВиК дружеството, общината и областната управа са знаели, че намалява
Коментари Харесай

Прехвърлянето на вода от Белмекен към Перник няма да засегне хората в столицата

ВиК сдружението, общината и регионалната администрация са знаели, че понижава количеството вода в язовир " Студена ", по тази причина е трябвало най-малкото да сигнализират, с цел да се вземат съответни дейности. Това разяснява пред Нова тв Ивелина Василева, ръководител на Комисията по околна среда и водите в Народното събрание.

„ Важно е, че още когато беше открит казусът, държавното управление взе светкавични ограничения и през вчерашния ден беше оповестено решението, което ще облекчи ситуацията в Перник. Чест прави на премиера, че се ангажира с решаването на незабавните въпроси и с отпущането на средства ”, съобщи Ивелина Василева.

Прехвърлянето на вода от язовир „ Белмекен ” към Перник през водопреносната мрежа на София няма да засегне жителите на столицата, увери Василева.

Допуснато да се случи в Перник е поредност от пропуски и неточности и на локално равнище, и на административно, сподели тя.

Ивелина Василева призна, че е била поканена за зам.-министър в екоминистерството от Емил Димитров, само че е отхвърлила предлагането.

„ Гарантирах на новия министър цялостната си поддръжка и при нужда да оказвам помощ. Но аз съм ръководител на Комисията по околна среда и водите в Народно събрание. Смятам, че мястото ми е в Народното събрание ”, сподели Василева.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР