Вижте впечатляващите фотокадри от Събитието за мир на столичния площад

...
Вижте впечатляващите фотокадри от Събитието за мир на столичния площад
Коментари Харесай

Кулминацията на посещението на папа Франциск у нас в снимки

Вижте впечатляващите фотокадри от Събитието за мир на столичния площад " Независимост ", по време на което папа Франциск насочи молитва за обединяване и обич. Това бе кулминационният миг от пътуването на Светия отец до България.

На събитието участваха представителите на другите вероизповедания у нас. Мястото бе определено алегорично.

" Мирът изисква и моли да създадем от разговора - път, от общото съдействие - наше държание, от взаимното опознаване - способ и аршин, с цел да се срещнем в това, което ни сплотява, да се почитаме в това, което ни разделя и да се насърчим да гледаме на бъдещето като пространство на благоприятни условия и достолепие, изключително за бъдещите генерации.

Тази вечер сме тук, с цел да се молим пред тези факли, донесени от нашите деца. Те символизират огъня на любовта, който гори в нас и който би трябвало да се трансформира в фар на милосърдието, фар на обич и мир в средата, в която живеем. Фар, който бихме желали да възпламени целия свят. С огъня на любовта ние желаеме да разтопим леда на войната.

Преживяваме това събитие за мир при руините на антична Сердика, в София, сърцето на България. Оттук можем да забележим местата за поклонение на разнообразни църкви и вероизповедания: „ Св. Неделя ” на нашите православни братя, „ Св. Йосиф ” на нас - католиците, синагогата на по-големите ни братя - евреите, джамията на нашите братя мюсюлмани и наоколо - църквата на арменците ", сподели папа Франциск.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР