Вижте в кои обекти Община Пловдив налива 70 млн. догодина

...
Вижте в кои обекти Община Пловдив налива 70 млн. догодина
Коментари Харесай

Кметът на Пловдив контролира 600 милиона лева за един мандат

Вижте в кои обекти Община Пловдив налива 70 млн. следващата година
От локални налози, такси, наеми и услуги в сметките на Община Пловдив годишно влизат сред 130-150 млн. лв.. Приблизително толкоз е и дотацията за държавно делегираните действия, като тези пари са строго избрани по пера. Собствените доходи на общината се разходват по преценка на администрацията и след утвърждението на локалния парламент. Така кметът управлява към 600 млн. лв. в границите на един мандат.

Освен финансовите разноски, които се заплащат най-вече от притежателите, доходи на общината и все по-рядко - от страната, по традиция едно от тлъстите части в баницата се реже за комунални действия. За 2018 година бюджетът за битка с боклука удари 32 млн. лв.. Половината от тези средства се разходват за почистването на улиците и извозването на сметта. Останалите пари се харчат най-вече за екозавода в Шишманци, на който за всеки звук отпадък от бюджета се превеждат по 36 лв. (при към 100 000 тона боклуци годишно). Част от средствата отиват за остарялото хранилище в Цалапица, мониторинг, поддръжка на траурните паркове, както и за отчисления за Министерство на околната среда и водите.

Външни услуги от бизнеса общината търси още за доставка на гориво (3,3 млн. лева), храна в детските заведения (5-6 млн. лв. годишно), за разнообразни материали - от писалищен до осветителни тела и контейнери за боклук. Макар и на опашка по асимилиране на европейски средства, Община Пловдив има да разпределя следващата година 18 млн. лв. за саниране на жилищни здания по Оперативна стратегия " Региони в напредък " и 14 млн. по Оперативна програма " Околна среда " за промяна на кюмбетата с климатици и други щадящи природата отоплителни уреди.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР