Вижте цветовете на картинката, подредете ги от най-приятния за вас

...
Вижте цветовете на картинката, подредете ги от най-приятния за вас
Коментари Харесай

Този цветен тест на Люшер ще определи емоционалното ви състояние

Вижте цветовете на картинката, подредете ги от най-приятния за вас към най-непривлекателния.

Когато сте подготвени, можете да прочетете какво тълкувание дава швейцарският психолог проф. Макс Люшер на цветовете.

Какво значи всеки цвят?

Жълтото приказва за раздразнителност, някакво психологично напрежение и потребност от отмора. Ако то е първият ви избор, значи се нуждаете и очаквате с неспокойствие някаква смяна, нещо автентично, което да ви донесе  радост, комфорт и даже благополучие.

Сивото приказва за предпочитание за отделяне, отбиване на нежеланите външни въздействия, за освобождение от натежали отговорности.

Кафяво води листата най-често при изпитване на физически неудобства. Избиращите го хора го вършат, с цел да върнат равновесието при чувство на някаква мъка. Несъзнаваното избира този цвят, с цел да притъпи тъгата и да успокои организма.

Синьо приказва за сензитивност и ранимост. Ако е обратно в класацията може да ви покаже % примирие царящо в душата ви сега. Любимо е на хората, които са склонни към емпатия и състрадание, на преданите и доверчивите.

Зеленото е настойчиво и инатливо. Предпочитащите го дават отпор на измененията, държат на самоутвърждаването и пунктуалността. Склонни са да към такава целеустременост, че да не помислят за следствията.

Червеното е обвързвано с липса на моментна сила и по едно и също време  с воля за триумф, пристрастеност към съревнованията, борбеност и… секс. Ако цветът се окаже надолу в листата, значи сте в нервно безсилие и с намалени полови стремежи (в съпоставяне с нормалното ви състояние).

Черно — множеството хора си мислят, че става дума за мрак и горест, само че бъркат. Черното преди всичко приказва за митинг. Негодувание против обстановката, ориста, близките. Люшер разказва, че е допустимо да приказва за физическо хронично страдалчество на личността — мигрена, язва, проблеми с кръвното налягане.

Виолетово подсказва дарба да се възхитите на непознатите достижения и опипвайки да намирате пътя към своите. Но споделя и че сте склонни към нереалистични мечти, към бягство от отговорност. Говори за прочувствена незрялост или времена прочувствена неустойчивост.

Какво значи самото номериране?

Първото място държи тактиката ви в живота - по какъв начин посрещате проблемите и определяте задачите.

Второто какви са задачите, които сте приели за персонални - тези които в действителност са легнали на сърцето ви.

Три и четири разказват актуалното положение - това в което сте сега.

Пет и шест са положението изгубено в предишното. Но съгласно Люшер можете да възвърнете с полагане на изпитание.

Седем и осем демонстрират от какво нямате потребност в този миг и какво би трябвало да провокира инстинктите ви да се пазите.

Източник: psyfactor.org / Framar

Източник: obekti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР