Вижте тези дами, които продължават да ни изумяват с талант, 

...
Вижте тези дами, които продължават да ни изумяват с талант, 
Коментари Харесай

5 велики британски актриси, които са национално съкровище

Вижте тези дами, които не престават да ни изумяват с гений,  възприятие за комизъм и хубост, която нямат нищо общо с възрастта.

Те могат да изиграят безусловно всичко - виждали сме ги и като кралици, и като простодушни възрастни дами, които пият чай и клюкарстват. Британски съкровища.  
Джуди Денч 
Тя може с идентична лекост и финес да изиграе ролята на началник на английското разузнаване и на подла учителка пред пенсия, която с лека ръка съди непознатите грехове. Тя е Джуди Денч, може би е най-успешната английска актриса.

На сцената е от 1957 година, когато дебютира в Old Vic Company. Носителка е на повече от 60 оценки, измежду които единайсет награди  " БАФТА ", осем награди " Лорънс Оливие ", две награди  " Златен глобус ", по една премия " Тони " и " Оскар " за ролята си във " Влюбеният Шекспир ". 

Тя е кралица Елизабет I във " Влюбеният Шекспир ", M в Golden Eye и Armande Voizin в " Шоколад ". Не можем да не споменем и функциите й в " Стая с панорама ", " Дами в лилаво ", " Айрис ", " Бележки по един скандал ". А ето и нашите обичани филми с нея - вижте тук.

 
    View this post on Instagram           
A post shared by Dame Judi Dench (@judidenchofficial)
Ванеса Редгрейв 
Забележителна актриса, неуморна защитничка на дела - 86-годишната Ванеса Редгрейв е считана за " национално богатство " във Англия (заедно с Джуди Денч ). 

Заради театрална й работа и Артър Милър, и Тенеси Уилямс я споделят, че е „ най-великата жива актриса на нашето време “. През последните шест десетилетия печели голям брой оценки - в това число награди “Оскар ”, “Тони ” и “Еми “, което я прави една от дребното артисти и актриси с т.нар. Тройна корона в актьорството. 

В кръвта й тече " синя актьорска кръв " и има радикални политически възгледи - прочетете тук.

 
    View this post on Instagram           
A post shared by HEYDAY - THE POWER OF AGING (@heyday_magazine)

 
Хелън Мирън
Наричат я " кралицата на английското актьорско майсторство ", Хелън стартира кариерата си в Кралската Шекспирова компания и е една от дребното актриси, които са постигнали тройната корона  - носителка е на премиите " Оскар ", " Еми " и " Тони ".  

Дейм Хелън Мирън има богат опит с превъплъщението кралици – брилянтна е като кралица Шарлот в " Лудостта на крал Джордж ",   а за ролята си на Елизабет II в " Кралицата "   е получава “Оскар ". Добавя и " Еми ” в сбирката си за " Елизабет I ". Тя е и съветската императрица Екатерина Велика в едноименния минисериал от четири елементи, наличен по HBO Max=

И е безусловно велика! 

 
    View this post on Instagram           
A post shared by SAG Awards® (@sagawards)

 
Маги Смит  
С функциите си в театъра, киното и малкия екран през последните повече от шест десетилетия, тя е необикновено надарена и една от най-известните английски актриси. 

Маги Смит е  проф. Минерва Макгонагол,  ръководител на дом “Грифиндор ” в учебното заведение за магия и чудо “Хогуортс ” и Вайълет Кроули, вдовстващата графиня Грантъм, в “Имението Даунтън ”. 

 
    View this post on Instagram           
A post shared by Maggie Smith  (@maggiesmithforever)
  Джули Андрюс 
Почти е невероятно да се приказва за киното през 60-те години и да се спомене Джули Андрюс, носителката на " Оскар " за " Мери Попинс " и " Златен глобус " за " Звукът на музиката ". Тя носителка и на две награди две награди " Еми ", няколко " Грами " и още доста. 

Със сигурност помните функциите й в " Дневниците на принцесата " и " Аквамен ", само че все пак тя остава в историята на киното като " истинската Мери Попинс " - приказната и музикална бавачка на семейство Банкс.

 
    View this post on Instagram           
A post shared by Dame Julie Andrews(@julieandrewsedwards)

 

И на финала - вижте това видео!  И още две превъзходни английски актриси, които 

https://www.youtube.com/watch?v=BrzZ_v8C8O0 

 
14 актриси, които изиграха брилянтно кралици

 
Източник: momichetata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР