Вижте шест от късметлийските статуи в света. В почти всички

...
Вижте шест от късметлийските статуи в света. В почти всички
Коментари Харесай

Вижте шест от късметлийските статуи в света

Вижте шест от късметлийските скулптури в света. В съвсем всички градове по света има  специфични късметлийски скулптури, които носят благополучие, обич, благоденствие и здраве на хората. Ние избрахме да Ви покажем  шест от тях.

1. Статуята на Св. Йоан Непомук на Карловия мост в Прага

Фигурата на светеца е най-старата статуя на Карловия мост. Според легендата свещеникът не желал да издаде на Вацлав IV тайната на изповедта на жена си, за което бил хвърлен във Вълтава навръх мястото, където в този момент е инсталиран паметникът. Трагичното събитие е възпроизведено върху бронзов барелеф в основата на статуята. Друга табела демонстрира мъж с куче.  Смята се, че докосването на двете изображения дава успокоение и материално благосъстояние.

2. Скулптурата на Жулиета във Верона, Италия

Една от най-романтичните забележителности в Италия е къщата на Жулиета. Нейната статуя е инсталирана тук, във вътрешния двор. Според легендата докосването на гърдите на статуята носи шанс в любовта. Хиляди влюбени идват във Верона от цялостен ​​свят, с цел да положат клетва за честност.

3. Паметникът на Маймонид в Кордова, Испания

Моисей Маймонид е прочут еврейски мъдрец, доктор, равин, откривател на Петокнижието и законотворец. Негов монумент е повдигнат в родния му град Кордоба.

Специални късметлийски скулптури, които оказват помощ на студентите при полагане на изпити, има в съвсем всички градове по света, където традициите на образованието са мощни.

В Кордоба локалните студенти идват при статуята на известния доктор и богослов от Средновековието, с цел да му търкат обувката за триумф и шанс.

4. Статуята на Виктор Ноар в Париж

Надгробната скулптура на 22-годишния републиканец Виктор Ноар се намира в най-голямото гробище в Париж.

Гробът на рано починалия публицист се посещава най-вече от дами, които желаят да забременеят или да си намерят половинка в живота Говори се, че докосването до панталоните на скулптурата оказва помощ за сбъдването на желанията им.

Скулпторът  Жул Далу излива от бронз монумент на Ноар, само че се увлича и прави статуята на журналиста с впечатляваща неустрашимост. Именно това е повода за странната известност на журналиста, а не някаква история, обвързвана с живота или гибелта му.

5. Паметник на Линкълн в Спрингфийлд, Илинойс, Съединени американски щати

Хората от цялостен ​​свят идват в Спрингфийлд, с цел да почетат паметта на Ейбрахам Линкълн, само че и да допрян върха на носа му. Говори се, че това оказва помощ да се завоюва благоразположението на Фортуна – богинята на изобилието, щастието и шанса.

6. El Caballero de Paris, Куба

На една от улиците на Хавана можете да срещнете бронзов мъж с гъста сплъстена коса и излъскана до искра брада. Той бил известна персона през 50-те години на предишния век. Този безприютен в никакъв случай не ругаел и не желал пари, говорел с всички за философия, вяра, политика. Той бил толкоз друг от локалните, че го наричали El Caballero de Paris („ благородник от Париж “).  В наши дни докосването на брадата на статуята дава обещание да донесе разцвет.

Статуи, които ще смразят кръвта Ви

Най-странните места, където са се раждали бебета

Нестандартният трен в град Чунцин

Прокълнати картини на велики художници

 

Вижте шест от късметлийските скулптури в света

Източник: mediata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР