Вижте само как звучи - финансовите министри на държавите-членки на

...
Вижте само как звучи - финансовите министри на държавите-членки на
Коментари Харесай

Чуйте цялата безпрецедентна реч на премиера Бойко Борисов!

 Вижте единствено по какъв начин звучи - финансовите министри на държавите-членки на еврозоната! Не на мутрите, не на мафията, а на най-белите страни в света. Това съобщи министър председателят Бойко Борисов на брифинг в Министерски съвет във връзка влизането ни в чакалнята на еврозоната. " Голямо благодаря на Кристин Лагард за това, което направи и заместниците й ", сподели министър председателят. Едно време ме попитаха кой ми е най-големия приоритет - механизмът, Шенген или еврозоната. Казах еврозонатам, тъй като, когато си член на банковия съюз, където са всичките бели страни и банковата ни система е под мониторинг, никой повече не може да каже: " Теглих кешове и ги разнасях напред-назад ", добави той.

" Повече никой няма да може да прави финансови измами. Няма ужасно и за банките, тъй като всички ще би трябвало да работят съгласно разпоредбите. Ние посоката я знаехме и към този момент сме там ", сподели Борисов. " Същевременно не се веселя, погрешно ми е! На тази дата с нашия президент трябваше да сме дружно. Това е нещо за десетилетия напред. Само след няколко месеца, по-малко от година ще има избори. Нито аз ще съм, нито той. Или каквото каже народът - това ще бъде. Но през днешния ден трябваше да сме дружно, тъй като цяла Европа гърми, че сме влезнали в еврозоната ", посочи той. " Вместо това ние през целия ден се мъчим да покажем кой кого и какъв брой ненавижда. Нали написа: " Съединението прави силата ". Сега, вместо да се прегърнат, да играят хоро, ръченица, каквото желаят - с маски... Ние през целия ден отбиваме офанзивите на нашите българи, които по всевъзможен метод желаеха да попречат на това, което е хубаво за народа ", сподели Борисов.

" Имам и бас с сътрудника Веско Дремджиев, който не вярваше, че България ще стигне до тук. Но стана - уповавам се да ми се обади и да ме поздрави ", добави той. " Хората се радват за нас, а ние не се радваме. Плашим с митинги. Ето, извън има ли хора?! Вместо да работят, ще ги изкарваме всяка вечер. Посланиците какви отчети пишат?! Стабилна страна, елате да инвестирате в България, не не пишат по този начин. Има избори, народът ще ни подреди отново, бил съм съпротива и ръководещ. Дори да си съпротива ще е много по-хубаво. 

Ще изляза да им кажа две думи, само че не се веселя същински за един неоспорим триумф, тъй като не сме дружно. Разделена страна. Изправена пред цивилен митинги, на етнически митинги, това не е моята страна, която желая да видя - просперираща, мощна, единна, яка страна. И в случай че аз съм повода - ходил съм си два пъти, просперитета на страната е значим. Считате ли, че да си министър председател е доста прелестно през днешния ден?! Това ли е животът, който желаеме, ние, политиците - да се плашим всеки ден със затвор ", попита Бойко Борисов.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР